Kilolarla soğuk savaş!..

Fazla kilolarla başı dertte olanlar dikkat! Uzmanlar, zorlu egzersizler uygulamadan kilo vermenin 8 sırrını açıklıyor...

Kilolarla soğuk savaş!..
Takvim'de yer alan habere göre hastalıkların kapısını aralayan fazla kilolardan zorlu egzersiz ve diyet sürecine girmeden kurtulmak mümkün. Uzmanlar, obezite ve zayıflama ile ilgili bugüne dek duyulmamış ilginç araştırmaların bu noktada devreye girdiğini belirterek, 8 önemli çalışmayı ve zayıflamadaki etkisini anlatıyor...

1- GRİP AŞISI YAPTIRIN: Pennington Biyomedikal Araştırma Merkezi'nden uzmanlar AD-36 isimli bir grup virüsünün aynı zamanda obezite riskini artırdığını buldu. Bu virüsü taşıyan kişilerin vücudundaki yağ hücrelerinin sayısı ve hücrelerin içindeki yağ miktarı artıyor. Önlemenin tek yolu ise aşı.

2- STRES TATLI YEDİRİYOR: Yale Üniversitesi uzmanlarının yaptığı bir araştırmada stresin beynin ödül isteyen kısmını harekete geçirdiği, bu nedenle her gün stres altında yaşayan kişilerin daha fazla şekerli besinler yediği görüldü.

3- SICAK EVLER ŞİŞMANLATIYOR: İtalya'da yapılan bir araştırmada 1500 yetişkinden evi en sıcak olan üçte birinin obezite riskinin, 6 yıl içinde 2 kat arttığı görüldü. 18 derecenin altında kahverengi yağlar kendini yakarak ısı üretmeye başlar. Soğuk havaya çıkılmadığında yağlar yağ yakma kapasitelerini kaybediyor.

4- PROTEİN DİYETİ EN ETKİLİSİ: Araştırmalarda diyetinin yüzde 10'u protein olan kişilerin yüzde 15'i protein olanlardan yüzde 12 daha fazla kalori aldığı görüldü. Yumurta, et, süt, yoğurt tüketimi bu noktada önem kazanıyor.

5- PAKETLERE DİKKAT: Yenilenin nasıl bir pakette geldiği de önemlidir. Plastik paketler, özellikle yağlı yiyeceklere fitalat adlı zararlı kimyasalı ve kilo aldıran, hormonal düzeni bozan kimyasalları geçiriyor.

6- IŞIKLARI KAPATIN: 8 hafta süren bir araştırma sonucunda, gece yapay ışığa maruz kalanların normal uyku düzeninde yaşayanlardan yüzde 10 daha ağır oldukları görüldü. Yapay ışık vücudun iç saatini bozarak kilo alınmasına neden oluyor.

7- ŞEHİRDE YÜRÜMEYİN: Şehirde yürümek yerine doğada yürüyün. Aksi takdirde size faydadan çok zararı dokunabilir. Kirli hava karın bölgesinde yağ birikmesine neden olabilir.

8- UYKUDAN FEDAKARLIK ETMEYİN: Gecede 7.2 saat uyuyanların vücut ağırlığı ve ölçüleri 6.3 saat uyuyanlara göre çok daha sağlıklı oluyor.
Konular Kadın / Bakım