KİNİM HİÇ BİTMEYECEK

Deli Deli Olma filmiyle beyazperdeye dönüş yapan Şerif Sezer'in kızgınlığı dinmedi.

KİNİM HİÇ BİTMEYECEK

Deli Deli Olma' filmiyle beyazperdeye dönüş yapan Şerif Sezer, Türk sinemasının gelişmekte olduğunu ve adından tıpkı İran sineması gibi bahsedileceğini söylüyor. Söz, Tarık Akan'la birlikte rol aldığı, yıllar önce sansürlenen ‘Yol' filminden açıldığında ise “Sansürleyici zihniyete duyduğum kin hiç bitmeyecek” diyor.

Kars'taki son malakan Mişka ve Türk aşkı Popuç'un hikayesinin anlatıldığı, Murat Saraçoğlu'nun yönettiği ‘Deli Deli Olma' filmi, 17 Nisan'da vizyona giriyor. Gerçek bir hikaye üzerinden yazılan filmin başrol oyuncularından Şerif Sezer ile ‘Deli Deli Olma'daki rolünden, bu filmde kendisiyle birlikte rol kızının oyunculuk deneyimlerine, yıllar önce Tarık Akan'la birlikte rol aldıkları ‘Yol' filmine, dizilere ve sinema sektörüne uzandık…

‘Deli Deli Olma' filminin kadrosuna nasıl dahil oldunuz?
Bu film için ilk önce benimle anlaştılar. Senaryoyu yolladılar. Yarısındaydım, arkadaşlarıma; “Ben müthiş bir şey okuyorum” dedim. Benim karşımda oynayacak Mişka karakteri için “Bu role en iyi Tarık (Akan) gider” dedim. Ekip de Tarık'ı düşünüyormuş ama Tarık hayatta kabul etmezdi film tekliflerini. Neyse ki ona da senaryoyu yollamışlar ve olumlu cevap gelmiş. Olumlu cevap geldiğini duyunca çok sevindim çünkü gerçekten çok yakışacaktı ona. Nitekim de öyle oldu. Ben de arkadaşımla oynamaktan çok keyif aldım.

Canlandırdığınız Popuç karakterinden bahseder misiniz?
Pobuç benim şu ana kadar oynadığım karakterlerden daha farklı bir karakter; çok aksi, çok ters biri. Herkesin korktuğu, çekindiği, eli sopalı bir kadın.

O da Malakan mı?
Hayır. Malakan sadece Tarık'ın canlandırdığı Mişka karakteri. Film gerçek bir hikayenin üzerine kurulu. Senaristimiz Hazel Sevim Ünsal Karslı. Hatta benim oynadığım Pobuç karakteri de senaristimizin halası.

Filmde Tarık Akan'ın canlandırdığı Mişka karakteriyle çekişmeli bir haldesiniz bildiğim kadarıyla. Paylaşamadığınız nedir?
Onların gençlikten kalan yaşanmamış bir aşkları var ve bu yaşanmamışlık kadında müthiş bir ters etki yaratmış. Hayatı boyunca nefret etmiş Mişka'dan. Dolayısıyla Mişka'ya sürekli ters davranıyor. Bir çekişme halindeler. Nefreti hiç dinmemiş.

Hafta Sonu Dergisi
Hürriyet