Kiralık ev fiyatları el yakıyor!..

Yılın ilk 2 ayında en çok kira artışı yüzde 31 ile Suriyelilerni ilgi gösterdiği Fatih'te görülürken, onu yüzde 28 ile Başakşehir, yüzde 25 ile Beylikdüzü ilçesi takip etti...

Kiralık ev fiyatları el yakıyor!..
Takvim'de yer alan habere göre kentsel dönüşüm ile yenilenen İstanbul'daki konutların kiraları da artmaya başladı. Artışın diğer nedenleri arasında yapı stokunun kaliteli hale gelmesi, ulaşım projeleri, nüfusun artması gibi nedenler gösteriliyor.

Bu yılın ilk 2 ayında kira fiyatlarının en çok arttığı bölge Ortadoğu ülkelerinden gelen vatandaşların yoğun olarak tercih ettiği Fatih. Bu ilçede geçen yılın aynı dönemine göre kira fiyatları yüzde 31 arttı.

Yüksek oranlı artışta Fatih'i uzak lokasyona sahip Başakşehir ve Beylikdüzü izledi. Başakşehir'de son 1 yılda artış oranı yüzde 28 olurken, Beylikdüzü'nde ise yüzde 25 olarak gerçekleşti. En düşük artış ise yüzde 3 ile Maltepe, yüzde 5 ile Eyüp ve yüzde 8 ile Şişli oldu. 2011-2016 arasında yaşanan son 5 yıllık sürece bakıldığında ise kira fiyatlarının en çok arttığı ilçe yüzde 170'lik oranla yine Fatih oldu.

Bu dönemde ev sahiplerinin en çok zam yaptığı diğer ilçeler ise yüzde 164 ile Zeytinburnu ve Gaziosmanpaşa, yüzde 156 ile Ümraniye, yüzde 152 ile Başakşehir, yüzde 147 ile Kadıköy, yüzde 133 ile Pendik, yüzde 126 ile Üsküdar ve yüzde 125 ile Tuzla. Son bir yılda yüzde 19 ile en çok artışın yaşandığı Bakırköy'de geçen 5 yılda kira artışının toplamda yüzde 60 olması dikkati çekti.

Kiralık ev fiyatları el yakıyor!..