Kırışıklıklara 'besinlerle' savaş açın!

Besinlerle kırışıklıkların önüne geçilebilir...

Kırışıklıklara 'besinlerle' savaş açın!
Akşam'dan Yasemin Miras'ın yazısı...

Yaşı ilerlemeye başlayan her kadının problemi cildinin sarkması. Peki besinlerle kırışıklıkların önüne geçebilir miyiz?

SU: Cildin yaşlanmasını önleyen en önemli faktör sudur. Gün içerisinde 1,5- 2 litre su içerek cilt kırışıklıklarından kurtulmak mümkündür. Eğer su içmekte zorlanan biriyseniz suyunuzun içine limon dilimleri ya da sevdiğiniz meyveleri atabilirsiniz.

HAVUÇ: A vitamini yönünden oldukça zengin olan havuç, cilde antioksidan etkisi yapar. Cildin hem rengini düzenler, hem de gençleşmesini sağlar.

KIRMIZI BİBER: C vitamini ve B6 vitamini bakımından zengin olan kırmızı biber, içindeki karoten ile cilde oluşan kan miktarını arttırır ve kırışıklıkları önler.

KEREVİZ: Akne oluşumunu engeller; içindeki potasyum, sodyum, su deriyi nemli tutarak kurumasını engeller.

PORTAKAL: İçeriğindeki C vitamini ile deri dokusunun gelişmesini sağlayan portakal, yaşlanma etkilerine, sigaranın zararlarına ve kırışıklıklara karşı cildi korur. Özellikle sigara içenler bol miktarda tüketmeli.

SOMON BALIĞI: En etkili kırışıklıklara karşı savaş açan besinlerin başında geliyor. Omega 3 kaynağı olma özelliğinden dolayı cildin nemlenmesinde, cildi UV ışınlarına karşı korumada ve erken yaşlanmanın önüne geçiyor.

DOMATES: Sofraların olmazsa olmazı domates, içerdiği yüksek C vitamini ile cildi diri tutmanın anahtarıdır. Domatesin içindeki likopen güneşin zararlı ışınlarına karşı kalkan görevi görür.

YUMURTA: Yumurta, yüksek miktarda cilt kırışıklıklarını önleyen elastin ve kolajen içerir. Cilt bu iki önemli yapı taşını zamanla azalttığından oluşan kaybı telafi etmek cilt sağlığı için büyük önem taşır.

AVOKADO: Avokado iyi bir B ve E vitamini kaynağıdır. Avokadonun çok sık tüketilmesi cildin nemli olmasını sağlar, kırışıklıkların önüne geçebilmek için bol miktarda tüketebilirsiniz.

CEVİZ: Cevizin içinde bakır, omega 3 yağ asitleri bulunuyor. Bu sayede cildin elastikiyetini arttırır ve kolajen üretimini destekler. Kuru ciltleri besler ve yumuşatır.

YASEMİN MİRAS / AKŞAM
Konular Kadın / Bakım