Kırmızıtaş Holding'e FETÖ'den el konuldu

Antalya’da faaliyet gösteren Kırmızıtaş Holding’e FETÖ soruşturması kapsamında el konuldu. Holding’in 3 sahibi hakkında gözaltı kararı verildi. Ayrıca şirketin FETÖ’den el konulan Öpçin Mobilya’ya kestiği faturaların açıklama bölümüne HİMMET’ yazdığı tespit edildi.

Kırmızıtaş Holding'e FETÖ'den el konuldu
Sabah'tan Nazif Karaman'ın haberine göre Fetullahçı Terör Örgütü'ne yönelik Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Antalya'da faaliyet gösteren Kırmızıtaş Holding'e el konuldu. Holding'in 3 sahibi Recai Kırmızıtaş, İsmail Kırmızıtaş ve Hamza Kırmızıtaş hakkında gözaltı kararı verildi.

Soruşturma kapsamında, Kırmızıtaş Holding ve bünyesinde bulunan tüm şirketlere yönelik Maliye Bakanlığı Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığı'nın raporu, Antalya Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı'nın bilirkişi raporu, HTS Analiz Raporu ve diğer yapılan tespitler doğrultusunda önemli bilgiler ortaya çıktı.

FETÖ'CÜ KURULUŞLARLA İLİŞKİLİ

Holding'in, 15 Temmuz kanlı darbe girişimi sonrası örgüt ile irtibatı veya iltisakı olması nedeniyle Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan dernek, federasyon gibi kuruluşlar ile FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında Cumhuriyet Başsavcılıklarınca haklarında işlem yapılan şahıslar ve kayyum atanan şirketler ile parasal yönden ilişkili olduğu tespit edildi.