Kırşehir'de 5.0 büyüklüğünde deprem

Merkezi üssü Kırşehir'in Çiçekdağı ilçesi olan 5 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Kırşehir'de 5.0 büyüklüğünde deprem
Milliyet'te yer alan habere göre İç Anadolu Bölgesi bu akşam merkez üssü Kırşehir'in Çiçekdağı İlçesi olan, yarım saat içinde peşpeşe meydana gelen Richter ölçeğine göre 5.0, 3.6 ve 3.5 büyüklüğünde üç depremle sallandı. Kırşehir'in yanı sıra Ankara başta olmak üzere bir çok ilde hissedilen, ilk belirlemelere göre can kaybı ve hasara neden olmayan deprem, korku ve paniğe neden oldu.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü'nün merkez üssünü Kırşehir'in Çiçekdağı İlçesi'ne bağlı Hacıduraklı Köyü olarak saptadığı depremler saat 19.26, 19.40 ve 19.57'de meydana geldi. Yerin 12 kilometre derinliğinde meydana gelen saat 19.26'daki 3.6 büyüklüğündeki ilk depremi, saat saat 19.40'da yerin 15 kilometre derinliğinde meydana gelen 5 büyüklüğündeki deprem izledi. Kırşehir, Kırıkkale ve Ankara'da şiddetli olmak üzere Yozgat, Çorum, Nevşehir, Niğde, Aksaray ve Kayseri'de de hissedilen bu depremin ardından saat 19.57'de yerin 13 kilometre derinliğinde 3.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

İlk belirlemelere göre merkez üssüne yakın bazı yerleşim merkezlerindeki eski evlerde duvarlarda çatlakla dışında hasara neden olmayan depremler, kısa süreli korku ve paniğe neden oldu.

Depremin merkez üssü Hacıduraklı Köyü muhtarı Sami Yıldırım, kendisine telefonla ulaşan DHA muhabirine, ilk depremin hafif ikincisinin çok şiddetli olduğunu söyledi. Yıldırım, Yıkılan ev yok. Bazı evlerde hasar olabilir. Köydeki evleri kontrol edeceğiz dedi.

BALKONDAN ATLAYAN BİR KİŞİNİN BACAĞI KIRILDI

Yerköy Ayanoğlu Mahallesi'nde panikle birinci kattaki evinin  balkonundan atlayan ve bacağı kırılan Murat Kaya, Yerköy Devlet Hastanesinde  tedavi altına alındı.

Yaşanan panik nedeniyle çok sayıda kişi de Yerköy Devlet Hastanesine  başvurdu.

Deprem, Ankara, Nevşehir, Yozgat, Kayseri, Kırıkkale ve Sivas'ta da  hissedildi.

AFAD AÇIKLAMASI: 'KERPİÇ EVLERDE HASAR VAR'

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın açıklaması şöyle:

"AFAD–TDVM’den (Türkiye Deprem Veri Merkezi) alınan verilere göre, Kırşehir ilinin,  Çiçekdağı ilçesinde, 10 Ocak saat 19:40’da Mw=5.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Depremin gerçekleştiği noktaya en yakın yerleşim yerinin, 0,69 km. ile Kırşehir ili, Çiçekdağı ilçesinin Hacıduraklı köyü olduğu tespit edildi.

Yer kabuğunun 14,74 km. altında gerçekleşen deprem sonrası yapılan görüşmelerde, depremin şiddetli hissedildiği Çiçekdağı ilçesine bağlı köylerde bulunan bazı kerpiç evlerde hasar oluştuğu belirlendi.

Ankara ve Kırıkkale’de de hissedilen deprem sonrası herhangi bir can kaybı ve yaralı bilgisi ulaşmamıştır."


KAYMAKAM'DAN AÇIKLAMA

Çiçekdağı Kaymakamı Adem Ergül, merkez üssü Çiçekdağı olan 5 büyüklüğündeki depremde şu ana kadar kendilerine ulaşan bilgilere göre can  ve mal kaybı bulunmadığını bildirdi.

Ergül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, deprem sonrası vatandaşlarda  kısa süreli korku yaşandığını ancak ilçede herhangi bir mal ve can kaybı  olmadığını kaydetti.

Polis ve jandarma ekiplerinin tedbir amaçlı kontrol yaptığını, muhtarlarla görüştüklerini dile getiren Ergül, "Bize ulaşan bilgilere herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmadı" dedi.