Kış aylarında saçlara dikkat!..

Kış mevsiminin gelmesi ve havaların aniden soğumasıyla birlikte özellikle bayanların saç ve ciltlerinde görülebilen problemler artış gösteriyor..

Kış aylarında saçlara dikkat!..

Özellikle kış aylarında kullanıcıların saç problemlerinde artış gözlediğini açıklayan SacBakim.com sitesi, bu aylarda saç bakımı ile ilgili bilinmesi gerekenleri sıraladı.Soğuk, rüzgar, kalorifer, saçı sımsıkı tutan şapkalar ve benzeri etkenler saçlarda yıpranmaya, kurumaya ve dökülmeye sebep olabiliyor.

Erc Laboratories Yönetim Kurulu Başkanı Ecz. Ersan Ercan, kış aylarında saçların farklı bir şemsiyeye yani özel bir bakıma ihtiyacı olduğunu, saçın yağ ve nem dengesini koruyacak ve saç köklerinin beslenmesine yardımcı olacak ürünlerin tercih edilmesi gerektiğini belirtti.

Saçlardaki kurumanın, kış aylarında başınıza gelebilecek en olumsuz çevresel etkenlerden biri olduğunu söyleyen Ersan Ercan konu hakkında şunları söyledi:

"Nem dengesini yitiren saçlar, yine soğuk hava ile birlikte kolayca kırılan ve dökülen bir hal alabilir. Saç tellerinin doğal yapısı bozulduğu için zor şekil alır ve uçları çatallaşarak kötü bir görünüme neden olurlar. Bununla birlikte kış aylarında görülen diğer bir sorun ise güneşin etkisinin azalması ile artış gösteren kepek sorunudur.

Saçlı derinin kendini yenilemesi bu dönemde daha hızlı ilerlediğinden, kepek sorunu da artış gösterebilir. Bu durumlarda sadece şampuan kullanımı, saçlara gereken özeni göstermek anlamına gelmez. Bu nedenle bu mevsimde saçların yağ ve nem dengesini koruyacak besleyici saç bakım ürünlerinin mutlaka kullanılarak gerekli saç bakımın yapılması, saçlara gereken özenin gösterilmesi gereklidir’’