Kış hastalıklarına meydan okuyun!

Polen, bal, kefir, taze meyve-sebze, kuru üzüm, fındık, yulaf ezmesi, maden suyu... Bunları ne zaman ve ne kadar yiyeceğinizi bilmek sizi hastalıklardan koruyacak...

Kış hastalıklarına meydan okuyun!
Yeni Asır'da yer alan habere göre mevsim şartları metabolizmamızı direkt etkiler.

Hava ısısının ve hava şartlarının sürekli değişmesi direncimizi düşürür, hareketlerimiz azalır, hastalanmak kolay olur, iyileşmek zaman alır. Bu şartlar altında fazla kilo ile ilgili problemlerimiz de içinden çıkılmaz şekillere bürünür. En ufak sapmada kilo alırken kilo vermek daha da zorlaşır. Soğuk havalarda direncimizi arttırmak, gücümüze güç katmak için bunları yapın; Kış hastalıklarına karşı vücudunuza kalkan oluşturun. Hem hastalanmayın, hem de kilo vermeniz kolay olsun.

POLEN VE BAL

Her sabah kahvaltıya başlamadan önce 1 çay kaşığı polen + bal karışımı için.

Üzerine birer ikişer yudum, ılık ve daha soğuk suyu sırayla içtikten hemen sonra kahvaltıya başlayın.
Ilık su sindirim sisteminizi çalışmasını düzenlerken, arı poleni de zararlı mikroorganizmalara karşı, bağışıklık sisteminizi güçlendirir. Kolesterol seviyenizi düşürmeye yardımcı olur. İçeriğindeki; protein, vitamin, mineraller, özellikle;

A, E,D vitaminlerini ve kalsiyum, potasyum, magnezyum, demir, çinko ve selenyum mineralleri tam bir doping etkisi gösterir. Bal ise hem enerji verir, hem de antimikrobiyal etkinliği ile sizi mikroplardan korur.

Her gün 1 avuç kadar taze zencefil tüketin.

Zencefili her şekilde tüketebilirsiniz; salata soslarınıza ilave edin, yemeklerinizde baharat olarak kullanın, elma ile dilimleyip kaynatın şekersiz komposto yapın.

Sütünüze, yoğurdunuza, cacığınıza da ilave edebilirsiniz.

Her gün 1 ceviz büyüklüğünde taze zencefil; bağışıklık sisteminizi güçlendirir, lenf sisteminizin temizlenmesine etki eder, vücudunuzdan toksinlerin atılmasına ve ödem seviyenizin azalmasına yardımcı olur.

SEBZE MEYVE

Sabah, öğlen ve akşam yemeklerinde; taze sebze ve/veya meyve mutlaka olsun. Canlı aktif enzim ve vitaminleri yeterli ölçüde almış olun. Soğuk kış döneminde olmazsa olmaz C vitamini bağışıklık sistemimiz için önemli bir vitamindir.

Çiğ sebzelerde bulunan aktif enzimler; zararlı mikroorganizmalara karşı savaşır, metabolizmamızın hızlı ve düzenli çalışmasına katkıda bulunur.

YATMADAN ÖNCE KEFİR

Akşam yemekten sonra, gece yatmaya yakın son öğün olarak; 1 yada yarım su bardağı kadar kefir için. Kefir içerdiğinde bulunan dengeli enerji, protein, yağ ve karbonhidrat ile sabaha kadar metabolizmanızın çalışmasına yardımcı olur. Kefir süt grubu yiyecektir. Karbonhidrat, yağ ve proteini birlikte içerir.

Yapısında bulunan whey proteini beta glukan ve immünoglobulin içeriği ile bağışıklık sisteminizi güçlendirir ve soğuk algınlığıyla mücadele eder. Aynı zamanda vücudumuzun doğal detoksifikasyon sistemini kuvvetlendirip toksinlerin atılmasına yardımcı olur. Bağırsaklarımızda bağışıklık sistemimizi destekleyen yararlı probiyotik bakterileri içeren probiyotik bir besindir. Probiyotik içeren besinlerden tüketmek sağlığımızı korur ve geliştirir.

BAĞIŞIKLIK İÇİN YULAF

Yulaf ezmesi yiyin: Her gün en az 3 yemek kaşığı yulaf ezmesi yiyin. Sabah, öğlen veya akşam öğününün birinde 1 dilim ekmek hakkınızı 3 yemek kaşığı yulaf ezmesi olarak kullanabilirsiniz.
Yulafın en önemli özelliği; içeriğinde bulunan beta glukan maddesinin bağışıklık sisteminde önemli görevleri vardır.

Yulaf ayrıca; B vitaminleri, magnezyum, krom ve çinkodan zengindir.

İçeriğindeki proteinler sayesinde karaciğeri toksinleri uzaklaştırması için uyarır. Kolesterol seviyelerini düşürücü ve kan şekerini düzenleyici etki gösterir.

Her gün yiyeceğimiz 3 yemek kaşığı yulaf ezmesi sadece bağışıklık sistemimizi güçlendirmekle kalmaz, kan şekerimizi ve kolesterol seviyelerimizi de dengeler.

MİNERAL DESTEĞİ İÇİN DOĞAL MADEN SUYU

Her gün 1 adet taze limon sıkılmış doğal maden suyu için.

Limon ilaveli maden suyu hem vücudumuzu temizleyerek savunma mekanizmamızı gülendirir, hem de öğlen veya akşam yemeğinde sindirimimizi kolaylaştırır.

Maden suyu; demir, kalsiyum, magnezyum gibi esansiyel mineralleri içerir ve vücudumuzun elektrolit dengesine katkı sağlar. Metabolik atıkların parçalanmasına ve toksinlerin vücuttan uzaklaştırılmasına yardımcı olur. Limon; Maden suyunu tatlandırır, içimini keyifli hale getirir. İçeriğinde bulunan C vitamini, folik asit, hücre yenileyici, metabolizmanızı hızlandırıcı etki gösterir. Limon ayrıca sindirimi kolaylaştırıcı ve boğaz enfeksiyonlarını iyileştirici etlilere sahiptir

1 AVUÇ SİYAH KURU ÜZÜM VE FINDIK KARIŞIMI

Ara öğünde tüketeceğimiz bu tatlı abur cubur; uzun aç kalmamızı engellediği gibi aynı zamanda damak tadınıza renk, gününüze keyif, enerjinize enerji katar. Siyah kuru üzüm antioksidan özelliği yüksek, sağlıklı enerji kaynağıdır. İçeriğinde bulunan antioksidan özellikli resveratrol vücudumuzda doku onarımına yardımcı olur. Resveratrolün kalp damar sağlığına olan olumlu etkileri görülmüştür. Siyah kuru üzüm aynı zamanda demir, potasyum, magnezyum içeriği ile bağışıklık sistemimizi de destekler. Fındık+ kuru üzüm; Protein, ve sağlıklı yağ asitleri içeren fındık, üzümün içerdiği şekerin, glikozun enerjiye dönüşüm hızını dengeler.

Fındık aynı zamanda potasyum, kalsiyum, magnezyum ve E vitamini kaynağıdır. İçeriğindeki zengin yağ asitleri düzenli kan akışı sağlayarak bağışıklık sistemini destekler.