Kışın operasyonlar artıyor!

Kadınlar, kadınlar için erkekler de kadınlar için süsleniyor...

Kışın operasyonlar artıyor!
Hürriyet'te yer alan habere göre Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yakup Karabağlı, estetik yaptıranların öncelikle kendileri için bu yönteme başvurduğunu, daha sonra kadınların hemcinslerine, erkeklerin ise karşı cinse kendilerini beğendirmek istediğini söyledi. Karabağlı, Türkiye'de estetik operasyon sayısında son 10-15 yıla göre artış görüldüğünü anlattı.

İnsanların, sosyal statüleri ve ekonomik durumları yükseldikçe görünümlerine daha fazla dikkat ettiğini belirten Karabağlı, "Kadınlar önce kendileri, sonra hemcinslerine, en son karşı cinse güzel görünmek için estetik olurken erkekler de önce kendilerine sonra karşı cinse kendilerini beğendirmek için bıçak altına yatıyor. Hatta birçok operasyona eşleri veya arkadaşlarını getiriyorlar" dedi.

KIŞIN OPERASYONLAR ARTIYOR

Özellikle kış aylarında bu operasyonlarda artış kaydedildiğine değinen Karabağlı, bunun en önemli nedeninin, yazın ince kıyafetler giyildiği için kişilerin vücutlarının daha fazla ön plana çıkması ve tatilde denize girmeyi tercih edenlerin plajlarda güzel görünmek istemesi olduğunu dile getirdi.

Burun ameliyatlarında mevsimsel bir dezavantaj olmadığını, yılın her döneminde yapılabildiğini ifade eden Karabağlı, şöyle konuştu:

"Yüz germe, göz kapağı alınması gibi operasyonları mutlaka kışın yapmak istiyoruz çünkü ameliyatlardan sonra kişilerin 3 ay güneşe maruz kalmasını istemiyoruz. Güneş, ciltte kalıcı lekelere neden olabiliyor. Yine karın germe ve yağ aldırma ameliyatlarında da kişilerin 6-8 hafta korse giymesi gerekiyor. Yazın sıcakta hiçbir hastaya bu kadar uzun süre korse giydiremezsiniz. Bu yüzden estetik için uygun mevsim başladı. Mayısa kadar da bu süre devam eder. Kişilerin birçoğu, operasyonlar için yıllık izinlerini veya bayramlarda verilen uzun süreli tatilleri tercih ediyor. İnsanlar yıllık izinlerinde ya da bayram tatilleri öncesinde estetik yaptırıp işten geri kalmayarak, uzun bir aradan sonra değişmiş bir şekilde görevinin başına dönmek istiyor."
Konular Kadın / Bakım