Kısır kadın bebek çaldı!..

Yeni doğan bir bebeğin ailesine kendisini 'Melek' olarak tanıtan Firdevs Keme, uyuyan annenin kucağındaki bebeği sırt çantasına koyup kaçırdı. Başka bir hastaneye giden Keme, yakayı ele verdi..

Kısır kadın bebek çaldı!..

Gaziantep'te yenidoğan servisinden dün bir bebeği çantasına koyarak çalan Firdevs Keme isimli kadın, 5 saat sonra yakalandı. Fabrika işçisi Muhittin Sakır (28), önceki akşam doğum sancısı tutan eşi Medine Sakır'ı (26) Osmangazi Mahallesi'ndeki Avukat Cengiz Gökçek Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi'ne götürdü. 2 çocuk annesi genç kadın, gece yarısı bir kız bebek dünyaya getirdi. Doğum sonrası 1'nci kat 215 numaralı odaya altına alınan Medine Sakır'ın yanında, 50 yaşındaki kayınvalidesi Safiye Sakır da refakatçi olarak kaldı.

'MELEK SANDIK, ŞEYTANMIŞ'

Dün sabah saatlerinde adının 'Melek' olduğunu söyleyen 30- 35 yaşlarında bir kadın odaya girdi. Kardeşinin de hastanede doğum yaptığını söyleyen kadın, genç anne ve kayınvalidesiyle sohbet etmeye başladı. Hatta bir ara, Medine Sakır'ın bebeğini emzirmesine de yardım eden kadın, "Sen yeni doğum yaptın yorulmuşsundur. Hadi uyu" dedi. Gizemli kadın, Safiye Sakır'ı da "Yorgun görünüyorsun. Yan odada boş bir yatakta dinlen" diyerek odadan çıkardı. Anneyi uyutan, refakatçiyi de odadan çıkaran kadın, bebeği alarak ortadan kayboldu. Yaklaşık 15 dakika sonra uyanan anne Medine Sakır, bebeğinin odada olmadığını görünce feryat etmeye başladı. Odaya gelen hemşireler, bebeğin kaçırıldığını anlayıp durumu güvenlik görevlilerine bildirdi. Hastanenin tüm kapıları kilitlenip güvenlik kameraları incelemeye alındı. Baba ile birlikte izlenen kamera kayıtlarında kadının, bebeği çantaya koyarak kaçırdığı anlaşıldı. Soruşturma başlatan polis, güvenlik kamerası görüntüleriyle bebeği kaçıran kadını aramaya başladı. Olaydan sonra gözyaşlarına boğulan anne Medine Sakır konuşamazken, Safiye Sakır ise "Hasta yakını gibi yanımıza gelip bize yardım etti. Bizi kendine 'Melek' olarak tanıttı. Meğerse o bir şeytanmış" diye feryat etti.

DOKTOR ŞÜPHELENİNCE...

Firdevs Keme ise öğleden sonra özel bir tıp polikliniğine giderek evde doğum yaptığını söyledi. Bebeğine doğum kaydı almak istediğini söyleyen Keme'nin durumundan şüphelenen doktor, polise haber verdi. Hastaneye gelen polis, çelişkili ifadeler veren Keme'yi sağlık kontrolünden geçirilmek üzere bebeğin çalındığı hastaneye götürdü. Suçunu itiraf eden Keme'nin ikinci evliliğini yaptığını ve ikisinde de çocuk sahibi olamadığını söylediği öğrenildi. Hiçbir şeyden habersiz bebek ise tekrar annesinin kucağına verildi. Yaklaşık 5 saat süren kâbusun ardından bebeğine kavuşan anne mutluluk gözyaşları döktü.

KABUS 5 SAAT SÜRDÜ

Bebeği çantasına koyup kaçırdığı anlar güvenlik kameralarınca tespit edilen Firdevs Keme, yakalandıktan sonra suçunu itiraf etti. Anne Medine Sakır ise kabus gibi geçen 5 saatin ardından kız bebeğine sarılıp koklayarak gözyaşı döktü. Keme'nin, 2 kez evlendiği ve çocuk sahibi olmadığı öğrenildi.

MEHMET BONCUK- ADSIZ GÜNEBAKAN