Kivinin mucizesini keşfedin!..

C vitamini deposu kivi ile hazırlayacağınız maskeler cildi canlandırıp beslediği gibi yaşlanma sürecini de yavaşlatıyor...

Kivinin mucizesini keşfedin!..
Takvim'de yer alan habere göre sağlıklı ve ışıltılı bir cilt için uzmanlar doğal maskeler öneriyor. Son yıllarda popüler olan çileğin yanı sıra kivinin de cilt sağlığında çok faydalı olduğunu söyleyen uzmanlar, "C vitamini deposu kivi, ciltte yaşla birlikte kaybolan kolajenin geri gelmesini sağlıyor" diyor. İşte uzmanların evde hazırlanabilecek her cilt tipine özel, gençlik vaat eden yapımı kolay tarifleri:

Beyazlatıcı maske: Yarım çay kaşığı haşhaş tohumu ile yarım kivi ezilerek püre haline getirilir. Bu karışımla cilt 2 dakika ovulur. 20 dakika bekletildikten sonra yüz yıkanır. Ayrıca 1 kivi ile bir çorba kaşığı ekşi krema karıştırılıp yüze sürülür. 15 dakika sonra yüz yıkanır.

Besleyici maske: Yarım muz ve kivi kabuğu ezilir. İçerisine 2 yemek kaşığı yoğurt eklenir. Bu maske yüze kalın bir tabaka halinde sürülüp, yaklaşık 20 dakika bekletilir. Ardından sıcak su ile yüz temizlenir.

Nemlendirici maske: Bir kivi ile 2 çay kaşığı lor karıştırılıp yüze yüze sürülerek 20 dakika bekletilir. Ilık su ile maskenin temizliği yapılır.

Yağlı ciltlere: Bir çorba kaşığı rendelenmiş turp, limon suyu ve kivi iyice ezilir. Elde edilen karışım yüze sürülür. Yaklaşık 10 dakika boyunca tutulup, daha sonra yüz temizlenir.

Kuru ciltlere: Bir kivi suyu ile bir çay kaşığı zeytinyağı ve yumurta sarısı karıştırılır. Karışım 15 dakika bekletildikten sonra yüz yıkanır.

Karma ciltlere: Yumurta akı, yeşil kil ve zeytinyağı ile bir kivi iyice ezilip karıştırılır. Bu karışım yüz ovularak sürülür. 10 dakika bekletildikten sonra yüz yıkanır.

Tüm ciltlere: 2 yemek kaşığı rendelenmiş havuç ve yoğurt, bir kaşık badem yağı, bir çorba kaşığı portakal suyu ve bir kivi karıştırılır. İçine yulaf ezmesi ilave edilerek yüze sürülür.

Yaşlanma karşıtı maske: Yarım kivi ve bir çay kaşığı bal karıştırılıp hamur kıvamına getirilir. 20 dakika boyunca yüzde tutulur. Daha sonra sıcak su ile yüz yıkanır. Düzenli kullanımında yüzdeki ince kırışıklıklar ortadan kaybolur.
Konular Kadın / Bakım