Yıldız Kaplan 'anneanneliği' anlattı!...

Yıldız Kaplan: "Ben annemi 39 yaşında anneanne yapmıştım, intikamı acı oldu. Ama ben de kızımdan intikamımı alacağım. Yeniden doğurup torunuma bir teyze getireceğim..."

Kızımdan intikam alacağım

Herkes onu, 90'lı yıllarda Mehmet Ali Erbil ve Yalçın Menteş'le birlikte rol aldığı 'Tatlı Kaçıklar' dizisindeki 'Seksi Şempanze' rolüyle tanıdı. Yıldız Kaplan, eski popülerliğinden uzak olsa da şimdi kariyerine müzikle devam ediyor. 'Hoşgeldin' isimli yeni bir single çıkartan Kaplan'la yeni hayatını konuştuk...

DEMLENMEK İSTEDİM

Sene başında bir single yapmıştınız. Şimdi de yeni bir single çıkardınız. İkisini neden bir arada çıkarmadınız?

Heyecan olsun diye yapmadım. Albümü yapıyorsunuz, heyecanı bitiyor. Böyle tek tek çıkarmak beni daha çok heyecanlandırıyor. Bir şarkım daha var; onu da tek çıkaracağım.

Ortada görünmediğiniz dönemde hep müzikle mi ilgilendiniz?
Ortada yokum diye kendimi bu işten soyutladım sanılmasın. Biraz demlenmek istedim. Bence her sanatçının hayatının belli döneminde, daha iyi şeyler üretebilmesi için demlenmesi gerekir. Benim de o dönem içimden çalışmak gelmedi.

OĞLUMLA BÜYÜDÜM

O süreçte ne yaptınız?

2008 yılında evlendim. Sonra oğlum dünyaya geldi. Çocuk büyütmenin keyfini çıkardım. Çünkü ben ilk anneliğimi 17 yaşımda yaşadım. Çok erken anne oldum. Bir yandan annelik, bir yandan kariyer derken; kızımın nasıl büyüdüğünü anlamadım. Oğlum Akif'le birlikte büyüdüm desem yeridir.

Sizden sonra kızınız da evlendi değil mi?
Evet. "Ben de erken anne olmak istiyorum" dedi. Vazgeçirmeye çalıştım ama olmadı. Benim kızımla aramda 17 yaş var, oğlumla kızımın arasında 21 yaş fark var. Akif, onun çocuğu gibi oldu. Sonra kendisi de doğurdu.

Anneanne olmak nasıl bir his?
Ben annemi 39 yaşında anneanne yapmıştım. Annemin intikamı acı oldu. Ama ben de kızım Işıl'dan intikamımı alacağım. Yeniden doğurup torunum Kenan'a bir teyze getireceğim. Kenan, oğluma "Dayı" diyor; aralarında beş yaş fark var.

ŞARKICILIK İLK GÖZ AĞRIMDI

Oyunculuktan şarkıcılığa geçişiniz nasıl oldu?

Aslında oyunculuktan şarkıcılığa geçmedim. Ben oyuncu olmadan önce de şarkı söylüyordum. Etrafın dolduruşuyla ajansa kaydoldum. Oyunculuk çok vakit aldığı için şarkıcılık yapmayı bırakmıştım.

'Hoşgeldin' şarkısının hikayesi nedir?
Şarkıyı ben Eflatun'dan çok beğenerek aldım. Çünkü hayatıma bir sürü şey, hoşgeldi. O yüzden şarkının yeri, bende çok farklı. Klibi de dikkat çekti.

ÇOK HIZLI YAŞADIM, İYİ Kİ DE ÖYLE OLMUŞ

Hızlı yaşadığınızı düşünüyor musunuz?

Kesinlikle çok hızlı yaşadım. Ama pişman değilim. Çünkü her istediğimi de yaptım. İyi ki de öyle olmuş.

Eski popüler günlerinizi özlüyor musunuz?
Hiç özlemiyorum. Rol aldığımı dizi, çok izleniyordu. O süreç, 4.5 yıl sürdü ama ben popüler olmayı hiç istemedim. Yaptığım iş popüler olsun yeter.

Yeniden oyunculuk yapmayı düşünüyor musunuz?
Tabii ki, o defteri hiç kapatmadım ama ben annelik sanatını icra ediyorum. En önemli sanat, çocuk yetiştirmek; biliyorsunuz. Oğlum bana çok bağlı. Bu sene değil ama yine teklif gelirse, değerlendirebilirim. Acelem yok.

İLKER GEZİCİ / SABAH İNTERNET SİTESİ


Konular Röportaj