Kızına çakmakla işkence eden babaya beraat!..

Kızını çakmakla yaktığı iddia edilen babanın cezası bozuldu. İlk mahkeme üst sınırdan ceza verirken, baba İlhami P. ikinci mahkemede tahliye edildi.

Kızına çakmakla işkence eden babaya beraat!..
Yeni Asır'da yer alan habere göre İzmir'in Karabağlar ilçesinde, iddiaya göre yatağındayken altını ıslatarak 'kardeş istiyorum' diyen 5 yaşındaki kızını darp edip kolunu çakmakla yakmak ve eşini darp edip tehdit etmek suçundan yargılanan sanık İlhami P'ye ilk celsede verilen hapis cezası bozuldu.

Mahkeme çakmağı silah sayarken, sanığa, eşine ve kızına 'silahlı tehdit'ten 3 yıl 3 ay 15 gün, kızını kasten yaralamaktan 1 yıl 3 ay ceza verip, hükmün açıklamasını geri bırakarak sanığı tahliye etti.

İNDİRİMSİZ CEZA

İzmir 7. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmada hakim, tutuklu yargılanan İlhami P'nin müşteki Damla P'nin eşinden şikayetinden vazgeçmesi nedeniyle hakaret suçlamasından beraat ettiğini belirtti. Sanığın eşini ölümle tehdit etmesi suçundan işleniş şekli, kastın yoğunluğu nedeniyle 2 yıl ile cezalandırıldığını söyleyen hakim, sanık lehine takdir indirim uygulamasını gerektiren bir nedenin bulunmadığını, çocuğuna yönelik eziyet suçundan, eylemin kastı gözetilerek 5 yıl hapis cezasına çarptırıldığını söyledi.

KARARI BOZDULAR

Kararın ardından sanık İlhami P'nin avukatı davayı istinaf yoluna götürdü. İzmir Bölge Adliye 12 Ceza Dairesi'nde görülen duruşmada, mahkeme heyeti cezanın kaldırıldığını belirtti. Heyet, çakmağın silah olarak kabul edildiğini, sanığa 3 yıl hapis cezası verildiğini, bu suçu birden fazla kişiye uyguladığı için 3 yıl 9 aya çıktığını, sanığın yargılama sürecindeki pişmanlığı ve davranışları nedeniyle cezanın 3 yıl 1 ay 15 güne düşürüldüğünü bildirdi. Kızını kasten yaralama suçuyla birlikte toplamda sanık İlhami P. 4 yıl 4 ay 15 gün hapis cezası alırken, mahkeme başkanı sanık hakkında kurulan hükmün açıklanmasının geri bırakıldığını, sanığın tahliye edildiğini söyleyip davanın sonuçlandığını belirtti.

MAHKEME BAŞKANI NASİHAT VERDİ

Davanın bitiminden sonra mahkeme başkanının sanığa nasihat vermesi de dikkat çekti. Mahkeme başkanı sanık İlhami P'ye, "Kız çocuğu Allah'ın verdiği en büyük emanettir. Bir çocuğun kardeş istemesi doğal bir şeydir. Bir baba çocuğuna bu yüzden bir şey yapabilir mi? Emanetine iyi sahip çık" dedi.