Kızına gözü gibi bakıyor!...

Eskişehir’de, kızını evlendirdikten sonra yurtdışına gönderen anne Sehide Sarı, aniden rahatsızlanan ve kas erimesi hastalığına yakalanarak yatalak duruma düşen yavrusuna gözü gibi bakıyor.

Kızına gözü gibi bakıyor!...
İHA'da yer alan habere göre evlendikten sonra yurtdışında yaşamaya başlayan Döne Balı (35), 6 yıl önce eşi ile tartıştığı iddiasıyla aniden rahatsızlanması sonucu Amiyotrophic Lateral Sclerosis (ALS) aynı zamanda ‘Motor Nöron Hastalığı’ olarak bilinen kas erimesi rahatsızlığına yakalandı. Balı'ya, eşi tarafından bakılmayınca Eskişehir’deki ailesi devreye girdi. Baba ocağına geri dönen genç kadına şimdi annesi Sehide Sarı, gözü gibi bakıyor.

4 yıldır kızının yanından bir dakika ayrılmayan 4 çocuk annesi Sarı, Anneler Günü’nü yıllardır buruk kutluyor. 2 yıldır yatalak durumda olan kızını yalnız bırakamayan Sehide Sarı, yaşadığı duruma çok üzüldüğünü belirtti. Kızının yeniden yürümesini isteyen Sarı, “4 yıl önce rahatsızlandı ama son 2 yıldır yatalak durumda. Anne olarak çok üzülüyorum. Bir anlık oldu, eşi ile tartışmışlar, bir gecede rahatsızlandı. Şuan kas erimesi diyor doktorlar. Ankara’ya götürdük, Tıp Fakültesi’ne götürdük 2 yıldır gezdiriyoruz. Her şeyini ben yapıyorum. Çocuğu da yardımcı oluyor. Kolay değil, Allah kimseye vermesin. Bir anne olarak çok üzülüyorum, kolay değil, çocuğum kalksa yürüse başka hiçbir şey istemiyorum. Yeter ki çocuğum yürüsün, bir şeycik istemiyorum” dedi.

“ÖMÜR BOYU BAKMAK BOYNUMUN BORCU”

Hastalığının iyileşmesi için beyin ameliyatı olması gerektiğini ve bunun için de yaklaşık 60 bin TL istendiğini dile getiren Sarı, “Doktorların bazıları iyileşme ihtimali var diyor, bazıları ise yok diyor. Beyin ameliyatı olması gerekiyormuş 50-60 bin TL para istiyorlar. Ona da benim imkanlarım yok, belki iyi olacak belki de olmayacak. Sağlık olsun, ömür boyu o benim boynumun borcu. Allah arkama koymasın da alırsa da ikimizi de bir alsın, bir şey istemiyorum” ifadelerini kullandı.

“EN BÜYÜK İSTEĞİ AKÜLÜ ENGELLİ ARACI”

Kızının ihtiyaçlarını daha iyi karşılamak ve dışarı çıkmasını sağlamak için akülü engelli aracına ihtiyacı olduğunu kaydeden Sarı, “İhtiyacımız olan bir araba istiyoruz. Kendimizi idare ediyoruz. Getirip götürmek, dışarıya çıkarmak moralini düzeltmek için istiyoruz. Yardım ederlerse etsinler” diye konuştu.