Kocaeli'ndeki çarşaflı soyguncu kim çıktı?

Kocaeli Gölcük'te bir banka şubesine girerek, banka çalışanlarını ve müşterileri rehin alan soyguncu 6 saatlik operasyon sonucu yaralı olarak ele geçirilmişti. Çarşaflı soyguncunun Donanma Komutanlığı’nda mühimmat deposunda çalıştığı ortaya çıktı.

Kocaeli'ndeki çarşaflı soyguncu kim çıktı?
Vatan Gazetesi'nden Tolga Atar'ın haberine göre soygun soruşturması çok yönlü sürdürülürken, olayın örgüt bağlantılı olduğuna dair bulguya ulaşılmadığı öğrenildi.

Soruşturma kapsamında bankada rehin alınanların ifadesi tamamlandı.

Olayda 7 kurşun alan soyguncu İ.İ.’nin bir aydır yoğun bakımdan çıkamadığı,Kocuurunun kapalı olduğu ve hayati tehlikesinin sürdüğü öğrenildi.

Eşinden ayrı yaşayan soyguncu İ.İ’nin maddi durumunun iyi olduğu tespit edildi.

Soyguncu bankaya girip 800 bin lira para istemişti. Donanma Komutanlığı’nda mühimmat deposunda çalışan İ.İ.’nin olayda kullandığı bomba düzenekleri ve silahın kriminal raporlarının çıkması bekleniyor.

Öte yandan soyguncu İ.İ.’nin bankaya 500 metre ilerde bulunan E-130 devlet karayolu üzerinde bir araçtan inerek bankaya yürüyerek geldiği belirlendi.

OLAY

Banka şubesine çarşaflı şekilde giren soyguncu İ.İ. bankadaki güvenlik görevlisini elindeki silahla etkisiz hale getirerek silahını almıştı. Üzerindeki bomba düzeneğini 'patlatırım' diye banka müşteri ve görevlilerini rehin almıştı. Rehine alanlardan 4 kişi camdan atlayarak kaçarken 4 rehine ise 6,5 saat sonra yapılan operasyonla kurtarılmıştı.