Kocaeli'ndeki üst geçide yıkım kararı

Kocaeli’nin Körfez İlçesi’nde 80 yaşındaki Sebahat Taşyürek, D-100 karayolu üzerindeki üstgeçitte yürüyen insanların evinin içini gördüğünü savunarak mahkemeden yıkım kararı çıkarttırdı.

Kocaeli'ndeki üst geçide yıkım kararı
Hürriyet'te yer alan habere göre mahkeme üst geçitin yıkılmasına karar verirken, Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran iki mahalleyi birbirine bağlayan üst geçitin yıkılmaması için aileyi ikna etmeye çalışacaklarını söyledi.

Kocaeli'nin Körfez İlçesi'nde 80 yaşındaki Sebahat Taşyürek, D-100 karayolu üzerindeki üstgeçitte yürüyen insanların evinin içini gördüğünü savunarak 2013'te mahkemeye başvurdu. Evde rahat yaşayamadıklarını savunan Taşyürek, Körfez Yeniyalı ve Barbaros mahallelerini birbirine bağlayan üstgeçidin yıkılmasını istedi. Başvuruyu değerlendiren Kocaeli İdare Mahkemesi, üstgeçidin yıkılmasına ve evden uzak bir alana yapılmasına karar verdi.

28 BİN KİŞİ KULLANIYOR

Ancak bu durum Yeniyalı ve Barbaros Mahallesi sakinlerini isyan ettirdi. Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran ev sahibiyle görüşüp yıkımı durdurmak için ikna etmeye çalışacaklarını söyledi. 28 bin kişinin ihtiyacını karşılayan geçidin yıkılmasını istemediklerini söyleyen Yeniyalı Mahallesi Muhtarı Yusuf Yanar da, bir an önce çözüm bulunmasını istedi.

Taşyürek Ailesi ise konu ile ilgili açıklama yapmadı.