Kocasını ısıran kadına ceza!..

İstanbul’da 36 yaşındaki C.E.Ö. , karısının kendisine şiddet uyguladığını öne sürerek koruma talebinde bulundu.

Kocasını ısıran kadına ceza!..

Eşini ısıran kadına 3 ay evden uzaklaştırma cezası İstanbul’da 36 yaşındaki C.E.Ö., karısının kendisine şiddet uyguladığını öne sürerek koruma talebinde bulundu. İstanbul Aile Mahkemesi, C.E.Ö.’nün talebini kabul ederek eşini döven 25 yaşındaki N.Ö.’nün 3 ay evden uzaklaştırılmasına hükmetti TÜRKİYE’de yüzlerce kadın, hemen hemen her gün karakol ve savcılığa giderek eşinden gördüğü şiddete karşı koruma talebinde bulunurken, İstanbul’da bunun tam tersi yaşandı. Eşinden şiddet gören 36 yaşındaki C.E.Ö., mahkeme tarafından korumaya alındı.

‘KOLUMU ISIRDI’

C.E.Ö. ile 25 yaşındaki eşi N.Ö., 7 ay önce evlendi. Çiftin evliliği, tartışmalar nedeniyle zamanla bozulmaya başladı. İddiaya göre N.Ö., sürekli yaşanan tartışmalar nedeniyle evi terk ederek annesinin yanına yerleşti. N.Ö., bir süre sonra kocasını arayarak konuşmak istediğini söyledi. C.E.Ö., otomobiliyle eşini evinin önünden aldı. Araç hareket halindeyken çift arasında yine tartışma çıktı. Kendisini araçtan indirmediği için çok sinirlenen N.Ö., aniden eşinin kolunu ısırdı. Bunun üzerine de C.E.Ö., “Karım bana saldırdı ve kolumu ısırdı. Şikâyetçiyim” iddiasıyla savcılıktan koruma talebinde bulundu. N.Ö. ise ifadesinde hareket halindeki araçtan inmeye çalıştığını söyleyerek, “Eşim kolumdan tutarak müdahalede bulundu. Ben de bırakması için ısırdım” dedi.

‘ZORLAMA HAPSİ’

Davaya bakan İstanbul Aile Mahkemesi Hâkimi, 6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanunu’nun 5/1-a maddesi uyarınca, şiddet uygulayan eş aleyhine tedbir kararı aldı. Hâkim, genç kadının 3 ay evden uzaklaştırılmasına hükmederek, tedbir kararına uymaması halinde, “zorlama hapsi” uygulanması kararı da verdi.

Özge Eğrikar /AHT