Kolombiyalı golcü, Trabzonspor'a gitti!

Akhisar Belediyespor, sezon sonu sözleşmesi bitecek olan Kolombiyalı golcüyü, 1 milyon euro artı Mustafa Yumlu karşılığında Trabzon’a verdi.

Kolombiyalı, Trabzon'a gitti!
Rodigol Trabzonspor'da...

Yeni Asır'dan Ümit Yöney'in haberine göre
Akhisar Belediyespor yönetimi, iki sezondur yeşil-siyahlı formayı giyen ve performansıyla bir çok Süper Lig ekibinin dikkatini çeken Kolombiyalı golcü Hugo Rodallega için Trabzonspor ile el sıkıştı. Sezon sonunda sözleşmesi sona erecek olan Rodallega için, ara dönemde gelen teklifleri değerlendiren Akhisar Belediyespor, bordo-mavili Karadeniz temsilcisiyle 1 milyon euro bonservis, artı Mustafa Yumlu karşılığında el sıkıştı ve Rodallega resmen Trabzonsporlu oldu.

Sözleşme yenilemedi

Trabzonspor yönetiminin oyuncuyla da son bir görüşme daha yaptıktan sonra bu transferin netlik kazanacağı öğrenildi Geçen sezon İngiliz ekibi Fulham'dan bedelsiz kadroya dahil edilen Kolombiyalı golcü Hugo Rodallega, yeşil-siyahlı formayla ilk sezonunda 37 karşılaşmanın 35'inde banko oynadı, 3200 dakika sahada kalıp, 21 gol kaydetti ve sezon başında da birçok kulüpten teklif aldı. Bu teklifleri geri çeviren Akhisar Belediyespor yönetimi, Kolombiyalı yıldız oyuncunun sözleşme yenilemeye yanaşmaması nedeniyle, ara dönemde Trabzonspor'dan gelen teklifi kabul etti.

Yumlu geldi

Forvetini İsveçli golcü Daniel Larsson, orta sahasını Galatasaraylı Olcan Adın ve Malmö'den transfer ettiği Ganalı Enoch Kofi Adı, savunmasını da Çin ekibi Henan Jianye'den aldığı Sloven stoper Miral Samardzic ile güçlendiren Akhisar Belediyespor, defansını son takviyiyeyle, Trabzonspor'dan güçlendirdi. Rodallega'ya karşı aldığı Mustafa Yumlu ile güçlendirdi. 29 yaşındaki futbolcuya kesin anlaşma sağlandığı ve Mustafa Yumlu'nun imzaya geldiği öğrenildi. Trabzonspor ve Trabzon İdmanocağı altyapılarında oynayan, 2006'da Arsin'de profesyonel olan Mustafa Yumlu, 1461 Trabzon, Trabzon ve Eskişehirspor formalarını giydi, kariyerinde 288 maça çıktı, 22 gol attı.

Rekora bir kala

Akhisar Belediyespor'a gelen en başarılı yabancı oyunculardan biri olan Rodallega yeşil-siyahlı formayla 25 gol attı. Geçen sezon 21, bu sezon da 4 gol atan Rodallega, daha önce Akhisar forması giyen Yunan golcü Theofanis Gekas'ın, yeşil-siyahlı formayla attığı gol sayısı olan 25'e ulaştı. Eğer Rodallega, sezon sonuna kadar Akhisar'da kalsaydı, muhtemelen Gekas'ın rekonunu kırıp, Akigo'nun en çok gol atan yabancı oyuncusu olarak tarihe geçecekti

Trabzon'da 7 sezon

Bu sezon Trabzonspor formasıyla ligde ve kupada 15 maça çıkan ve 1136 dakika görev yapan Mustafa Yumlu, 2 gol attı. 7 sezondur bordo-mavili formayı giyen Mustafa, Karadeniz Ekibi'nde toplam 177 maça çıktı, 12 gol kaydetti.

Abdülkadir Boluspor'da

Akhisar Belediyespor Abdülkadir Özdemir'i de Boluspor'a kiraladı. 2017-2018 sezonu sonuna kadar sözleşmesi süren 25 yaşındaki ön liberoya forma şansı veremeyen teknik direktör Tolunay Kafkas, yönetimin Boluspor'dan gelen teklifi değerlendirmesine onay verdi. Akhisar'da bu sezon ligde forma şansı bulamayan Abdülkadir, kupada 5 maçta 450 dakika oynadı. İki sezon önce Şanlıurfaspor'dan transfer edilen Abdülkadir, 2015- 2016'da 12 maçta 975 dakika oynadı, 1 gol attı.
Konular Spor Haberleri