Köpeği kör olmaktan kurtardı!..

İskoçya’da Alfie adlı köpek, birlikte büyüdüğü 5 yaşındaki Mark’ın gözündeki problemi fark ederek, küçük çocuğun hayatı boyunca kör olmasını engelledi.

Köpeği kör olmaktan kurtardı!..
Akşam'da yer alan habere göre İskoçya’nın Güney Lanarkshire bölgesinde yaşayan Mark adlı 5 yaşındaki çocuk ve kendisiyle yaşıt Alfie adlı köpeğiyle birlikte büyüdü. İkilinin daima birlikte gezmesi ilk başta Mark’ın ailesini şüphelendirmese de, geçtiğimiz yıl dikkatlerini çeken başka bir gelişme yaşandı. Alfie, Mark’ın daima sağ tarafında geziyor ve adeta bir rehber köpeği gibi hareket ediyordu. Alfie’nin anne ve babası emin olmak adına oğullarını göz doktoruna götürdü.

Sağ gözü tamamen bulanık

Doktor, Mark’ın sağ gözünde ileri derecede astigmat olduğunu ve bu gözündeki görüşü tamamen bulanıklaştırdığını söyledi. Böylece Alfie’nin gerçekten Mark’a rehberlik ettiği ortaya çıkmış oldu. Göz doktoru, eğer bu durum fark edilmeseydi, Mark’ın ileride tamamen kör kalabileceğini anlattı. Alfie sayesinde göz hastalığına erken teşhis konan ve kör olmaktan kurtulan Mark, şimdi sol gözüne taktığı bantla sağ gözünü güçlendiriyor.

Daha önce de kanseri teşhis etmişti

Alfie’nin tek kurtardığı kişi Mark olmadı. Fransız Mastifi ırkından olan Alfie’nin, daha önce de ailenin diğer köpeği Coss’un bacağındaki kanserli tümörü koklayarak ortaya çıkardığı kaydedildi.