Koreli kızların güzellik sırları

Koreli kızların ciltleri neden bu kadar pürüzsüz, ışıltılı ve kusursuz?..

Koreli kızların güzellik sırları
Akşam'dan Yasemin Miras'ın yazısı...

Koreli kızların güzellik sırlarını kesinlikle bilmelisiniz. Onların ciltleri neden bu kadar pürüzsüz, ışıltılı ve kusursuz? Güzel bir cilde sahip olmanın sırrı nedir? Bu hafta sizler için araştırdım.

CİLT BAKIMI: Koreli kadınların birçoğunun cilt bakımlarına fazlasıyla önem vermelerinin sebebi, çocukluklarından beri ciltlerine bakım yapmayı öğreniyor olmalarıdır. Cilt bakımını nihai yatırım olarak değerlendiriyorlar ve bakım için önemli bir zaman harcıyorlar. İyi bir cilt bakımı cildin nemlenmesinde, ışıltılı olmasında, cildin pürüzsüz ve kusursuz olmasında etkili oluyor. Cildinize ne kadar erken yaşta bakım yapmaya başlarsanız geleceğinize de yatırım yapmış olursunuz.

TEMİZLİK: Koreliler cilt temizliğini cildin parlak anahtarı olarak görüyorlar. İlk adım cilt tiplerine uygun bir makyaj temizleme ürünü kullanmak. Bütün günün bırakmış olduğu yağı, kiri ortadan kaldırmak.

PEELING: Temizleme ve peeling cildin ölü tabakasını ortadan kaldırmaya, cildin pürüzsüz gözükmesine, gözeneklerin temizlenmesine yardımcı oluyor

ESANS UYGULAMASI: Koreliler cilt tiplerine uygun ampul kullanmayı tercih ediyorlar. Kullandıkları ampul yüz ve boyun bölgesinde cildin yenilenmesine, sıkılaşmasına ve cildin parlak gözükmesine yardımcı olan temel besleyici bir uygulamadır. 

NEMLENDİRİCİ: Koreliler ciltlerine hafif bir nemlendirici kullanmayı tercih ediyorlar. Kan dolaşımını hızlandırmak için nemlendiriciyi parmak uçlarını kullanarak ve dairesel hareketlerle masaj yapmayı tercih ediyorlar. Hafif bir nemlendirici kullanmalarının sebebi, ciltte yağlı tabaka bırakmadan nemlendirmek istemeleridir.

DOĞAL YÜZ MASKESİ: Koreliler yeryüzündeki en iyi ve en etkili güzellik sırlarının doğrudan doğadan geldiğine inanmaktadırlar. Doğal malzemelerden yapılmış yüz maskelerini tercih ederler. 

SPF UYGULAMASI: Koreli kadınların çoğu güneş kremi kullanmadan evden dışarı çıkmaz.

YASEMİN MİRAS / AKŞAM
Konular Kadın / Bakım