Korktuğu kazada can verdi!

Nadide Nevin Selamoğlu, trafik ışıklarında bir kazada hayatı mahvolan kızına 31 yıl baktı. Ve 78 yaşında, kendisi de hep korktuğu gibi böyle bir kazada, trafik ışıklarından geçerken bir aracın çarpmasıyla can verdi.

Korktuğu kazada can verdi!
Hürriyet'ten Eyüp Serbest'in haberine göre Nadİde Nevin Selamoğlu iki kızıyla Yeşilköy’de yaşıyordu. Küçük kızı Seda Ayketin, 1986 yılında, henüz 18 yaşındayken, Avcılar’da trafik ışıklarından karşıya geçmeye çalışırken bir otomobilin çarpması sonucu ağır yaralandı. Aylarca hastanede kaldı, bakıma muhtaç hale geldi. Kızının bakımını üstlenen anne Selamoğlu’nun hayatı da bu kazayla değişti. Artık en büyük korkusu, özellikle de trafik ışıklarında, yoldan karşıya geçmekti.

Yaşlı kadın, 15 Şubat günü, arkadaşlarıylaydı. Akşam saat 20.00 sıralarında onlardan ayrıldı.

121 METRE SÜRÜKLEDİ

Otobüs durağına gitmek için Hava Müzesi önündeki trafik ışıklarından karşıya geçmek istedi. Bu sırada Olcay Ş.’nin kullandığı otomobil, Selamoğlu’na çarptı. Yaşlı kadını tam 121 metre sürükleyen otomobil, ancak 140 metre sonra durdu. Nadide Nevin Selamoğlu, kaza yerinde can vermişti.

O SÜRÜCÜ SERBEST

Olcay Ş. ifadesinde, “Işık bana yeşil yanıyordu. Her ihtimale karşı hızımı yavaşlattım. Işıkları geçtikten sonra en sağ şeritte giderken bir şeyin çarptığını fark ettim. Biraz ileride durdum. Kaldırım kenarında birini yatarken gördüm. Kazadan dolayı çok üzgünüm” dedi.

Ertesi gün çıkarıldığı nöbetçi mahkemenin serbest bıraktığı, savcılığın itirazını da bir üst mahkemenin reddettiği Olcay Ş. hakkında taksirle ölüme neden olmaktan 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

GÖRGÜ TANIĞI ARANIYOR

Nadİde Nevin Selamoğlu’nun hayatını kaybettiği kazayla ilgili dava önümüzdeki günlerde görülecek. Ancak kazayı tam olarak aydınlatabilecek bir görgü tanığı yok. Bölgede EDS ve MOBESE sistemi de bulunmadığından, kazanın aydınlatılmasına yardımcı olacak görgü tanıklarına ihtiyaç var.

Kızı Sema Aytekin, Nadide Nevim Selamoğlu’nun can verdiği noktada, “Annem kardeşimin kazasından sonra trafik ışıklarında yayalara yeşil yansa bile tüm araçların durmasını beklerdi” dedi.