KORKUNÇ ELTİYE AĞIR CEZA

Bursa'da eltisini altınları için 18 yerinden bıçaklayan Sultan Turgut'a 18 yıl 4 ay hapis cezası verildi.

KORKUNÇ ELTİYE AĞIR CEZA

Geçtiğimiz Eylül ayında meydana gelen korkunç olayda Turgut,cinayeti şöyle itiraf etmişti.

“Eşimden habersiz eve halı, kendime de giysiler aldığım için borçlandım. Bunun üzerine altın takı setimi bin 350 YTL'ye satarak borcumu ödedim. Eşime hesap vermekten korktum. Sonunda Esma'nın kolunda bulunan bilezikleri, evinde sakladığı altın setini almaya karar verdim. Geçen hafta evlerine ziyarete gittim. Masa üzerinde bulunan sokak kapısının anahtarını gizlice aldım. Olay günü ise evde olup olmadığını öğrenmek için ‘iftara davet etmek' amacıyla eşimin telefonu ile aradım. Eşime de diş hastanesine gideceğimi söyledim.

Eşim işe gittikten sonra da kot pantolon ve erkek gömlek ve ceketi giyerek bıçak alıp çıktım. Esma'nın evinin kapısını açmadan önce türbanımın altına taktığım boneyi, beni tanımaması için maske olarak kullandım. Anahtarla kapıyı sessizce açıp içeri girdim. Önce tuvalete saklandım. Esma açık bıraktığım sokak kapısını kapatmak için kalkınca, tuvaletten önüne çıktım.

Belimdeki bıçağı çıkartıp rastgele sapladım. Yere düştü. Bileziklerini vermek istemiyordu. Bu kez bıçağı sırtına rastgele sapladım. Acılar içersinde gücünü kaybedince önce kolundaki bilezikleri, daha sonra da sakladığı altın setini alıp kaçtım. Bu bilezikleri evimde elektrik süpürgesinin içerisine sakladım. Amacım daha sonra satmaktı. Bıçağı da mahallemizdeki çöp bidonunun içerisine attım. Kan bulaşan giysileri ve bonemi de sakladım.”

Milliyet