Korsan 'fatura ödeme noktaları'na dikkat!..

Son dönemde hızla artan korsan ödeme noktaları vatandaşları dolandırmaya devam ediyor. Korsanlar fatura başına 3 lira hizmet bedeli alıyor.

Korsan 'fatura ödeme noktaları'na dikkat!..
Akşam'dan Ercan Öztürk'ün haberine göre son dönemde sayıları hızla artan ve hiçbir denetlemeye tabi olmayan ve elektrik, su, telefon, doğalgaz ödemeleri alan korsan noktalar, yasak olmasına rağmen fatura başına 1.5 ila 3 lira arasında hizmet bedeli alıyor. Bu da yetmezmiş gibi korsanlar bayiler, çalıntı kredi kartlarıyla vatandaşların elektrik faturalarını ödemeye başladı.

Durum vatandaşın dolandırıldığını anlayıp ilgili bankaya başvurması sonucu ortaya çıktı. CLK Boğaziçi Elektrik Genel Müdürü İbrahim Gümüşlü: “Buna göre İstanbul merkezli korsan ödeme noktasının Ispartalı H. Ö.’nün kredi kartı bilgileriyle 68 abonenin toplam tutarı 4.934,44 lira olan elektrik faturası ödenmiş. Korsan bayinin tutarı 12 lira ila 335 lira arasında değişen işlemlerin tümünü 16 Nisan 2015’te saat 13:15 ila 15:58 arasında peş peşe yapması dikkat çekti.”

KORSAN BAYİ NASIL ÇALIŞIYOR?

CLK Boğaziçi Elektrik Genel Müdürü İbrahim Gümüşlü korsan bayilerin çalışma sistemleriyle ilgili de şunları söyledi: “Tüketici elinde faturasıyla bu ödeme noktalarına gidiyor. Ödemeyi yaptıktan sonra kendisine ‘dekont’ olarak yasal olmayan bir makbuz verilerek ‘tamam faturanız ödendi’ deniliyor. Ancak bu belge paranın ilgili kurumun hesabına geçtiğini garantilemiyor. Merkez şirket daha sonra parayı bankaya yatırıyor.”