'Koruyucu Aile Skandalı'nda yeni gelişme!

Sivas’ta meydana gelen ’Koruyucu Aile Skandalı’na Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı el koydu. Bakanlıkça görevlendirilen müfettişler inceleme başlattı.

'Koruyucu Aile Skandalı'nda yeni gelişme!
DHA'nın haberine göre Sivas’ta 46 yaşındaki H.S.’nin koruyucu aile olarak yanına aldığı 2’si kız 3 çocuktan 15 yaşındaki C.C.’yi 11 yaşındayken ilişkiye girerek hamile bıraktığı ve gizlice bebeğini aldırdığı ortaya çıktı. Yapılan incelemenin ardından koruyucu baba H.S. tutuklanırken, ailenin yanında bulunan çocuklar ise yeniden devlet korumasına alındı.

Olayın duyulmasının ardından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Sivas Valiliği soruşturma başlattı. Valilik, olayla ilgili adli işlemin devam ettiğini açıklarken, ayrıca idari soruşturma da başlatıldığını duyurdu.

Öte yandan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı da konunun soruşturulması için kentte müfettiş gönderdi. Müfettişlerin olayda kurumun ihmalinin bulunup bulunmadığını araştırdığı belirtildi. Genç kızın 11 yaşındayken hamile kalıp bebek aldırmasına karşın, kurumun bundan haberdar olmamasının denetim yetersizliğinden kaynaklandığı ileri sürüldü. Kurumda korucu aile denetimlerinin sosyal hizmet uzmanları tarafından yapılması gerekirken, ilgisiz memurların bu konuda görevlendirildiği iddiaları üzerinde duruluyor.

VALİLİĞİN YEMEĞİNE KATILMIŞLAR

Öte yandan koruyucu aile olan H.S. ve S.S. çiftinin Sivas Valiliği tarafından koruyucu aileler ve yanında kalan çocuklar için 14 Mayıs tarihinde Aileler Haftası kapsamında düzenlenen yemeğe katıldıkları da ortaya çıktı. Ailenin, öz çocukları E.S. ve koruyucu aile olarak yanlarına aldıkları C.C., U.A. ve S.Ş. ile birlikte Vali Alim Barut’un da katıldığı yemekte hazır bulunduğu öğrenildi. Yaşanan olay, sonrası koruyucu aileden alınan diğer 2 çocuğun yakınlarını da rahatsız etti. Yakınlarının, çocukları yanlarına almak için girişimde bulunduğu öğrenildi.