Kraliyet ailesine hacker şoku!..

İngiltere’de Prens William ve eşi Cambridge Düşesi Kate Middleton’ın telefonlarının, medya devi Rupert Murdoch’un sahibi olduğu News of the World gazetesi tarafından dinlendiği ortaya çıktı.

Kraliyet ailesine hacker şoku!..

Konuyla ilgili davaya bakan mahkeme, ünlü isimlerin telefonlarının dinlendiği ortaya çıkınca kapatılan News of the World’un kraliyet ailesinin telefonlarını da dinlediğini açıkladı. Gazete çalışanları, Kate Middleton’ın sesli mesaj kutusunu dinlemekle suçlanıyor.

"MERHABA BEBEĞİM"

Savcının mahkeme heyetine sunduğu ses kayıtlarında, Prens William, 2006’da o zamanlar kız arkadaşı olan Middleton’ı bıraktığı bir mesajda, “Merhaba bebeğim benim” diyor. Diğer bir mesajda ise, Prens, Kate Middleton’a “babykins” diye hitap ediyor. Bu kelime, bir sevgi ifadesi olarak kullanılıyor. William, kardeşi Prens Harry’nin telefonuna bıraktığı bir mesajda ise, Harry’nin kız arkadaşı Chelsy Davy’i taklit ediyor.

Soruşturmayı yürüten savcı, ele geçirilen sekiz ses kaydının, News of the World adına çalıştığı iddia edilen özel detektif Glenn Mulcaire tarafından yapıldığını ifade etti. Mulcaire, daha önce de telefon dinlemeden suçlu bulunmuştu. Mulcaire’in daha önce de saray personelinin telefonlarını dinlediği öne sürülmüştü.

İHA