Kremlin'den çok küstah tehdit!..

Türkiye ile yaşadığı jet krizi sonrası kara propaganda ve tehditlerle ortalığı her seferinde geren Putin yönetimindeki Rusya, Akdeniz ve Hazar bölgesinde askeri gücünü arttırdıktan sonra şimdi de nükleer tehdidinde bulundu.

Kremlin'den çok küstah tehdit!..
Sabah'ta yer alan habere göre Türk hava sahasını ihlal ettiği için düşürülen savaş uçağı hadisesinden sonra durmadan tehditkâr açıklamalar yapan ve her seferinde kara propagandaya başvurarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ailesi hakkında bile iftiralarda bulunan Rusya, Türkiye ile arasındaki ilişkileri hem askeri hem de ekonomik yaptırımlarla germeye devam ediyor.

En son gözdağı verircesine Akdeniz'e cruise füzesi fırlatabilen denizaltısını gönderen ve Ermenistan ile Suriye'deki üslerinde askeri gücünü arttıran Rusya, dün de 'nükleer' tehdidinde bulundu.

NÜKLEER TEHDİT

DAEŞ ile mücadele bahanesiyle kendisine binlerce kilometre uzaklıktaki Suriye sorununa eli kanlı diktatör Esad lehinde müdahil olan Rusya devlet başkanı Putin; Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu'dan 'DAEŞ ile mücadele' konusunda bilgi aldığı toplantıda, "Umarım terörle mücadelede nükleer silahlara asla ihtiyaç duymayız" diye konuştu. DAEŞ ile mücadele yerine çoğunlukla Türkmenler dâhil ılımlı muhalifleri hedef alarak PYD ile Esad güçlerine alan açan Putin, "Şimdilik böyle bir ihtiyaç yok" diyerek gerekirse nükleer silahlar da kullanabilecekleri imasında bulundu.

SAVAŞABİLİRDİK

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Akdeniz'de Suriye açıklarına ulaşan 'Rostov-on Don' isimli cruise füzesi fırlatabilen denizaltının Rakka'daki DAEŞ mühimmat depolarını ve petrol altyapısını tam isabetle vurduğu bilgisini paylaştı. Fakat Rusya'nın daha önce 'DAEŞ'e ait petrol rafinerisi vurduk' diye gösterdiği yerlerin tahıl ambarı olduğu anlaşılmıştı. Rusya Başbakanı Dmitry Medvedev de Rus basınına yaptığı açıklamada "Türkiye'nin uçağımızı düşürmesi savaş sebebidir. Çünkü bu egemen bir ülkeye yapılan doğrudan saldırıdır. Ankara savaş başlatılmasına temel oluşturmuştur, ama Rusya bu yolu seçmedi" diyerek Kremlin şova katkıda bulundu.