Kritik MGK sona erdi!..

Milli Güvenlik Kurulu toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılan toplantı, 1 saat 40 dakika sürdü.

Kritik MGK sona erdi!..
Yeni Şafak'ta yer alan habere göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı, 1 saat 40 dakika sürdü. MGK'da OHAL'in uzatılması, Suriye ve Kuzey Irak ile ilgili gelişmeler masaya yatırıldı. Toplantıda OHAL'in uzatılması için tavsiye karar alındı. MGK bildirisinde yer alan tavsiye kararları şöyle:

Hava sahası kapatılsın

Türk hava sahasının IKBY'ye kapatılması ve İbrahim Halil Sınır Kapısı'nın Merkezi Irak Yönetimince devralınması sürecinin başlatılması hükümete tavsiye edilmiştir.

OHAL uzatılsın

FETÖ/PDY, PKK/PYD-YPG, DEAŞ başta olmak üzere tüm terör örgütleriyle mücadele kapsamında yurt bütününde uygulanan olağanüstü hal değerlendirilmiş, demokrasimizin, hukuk devleti ilkesinin ve vatandaşlarımızın hak ve özgürlüklerinin korunmasına yönelik tedbirlerin devamlılığını sağlamak üzere hükümete, olağanüstü halin uzatılması tavsiyesinde bulunulması kararlaştırılmıştır.

OHAL, TBMM’de yarın ya da çarşamba günü yapılacak oylamanın ardından 5’inci kez uzatılacak. 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında 20 Temmuz 2016’da ilan edilen OHAL uygulamasında 15 ay geride kaldı. MGK'dan sonra da Bakanlar Kurulu toplanacak.

Kerkük harekatı başladı

Irak güvenlik güçleri, Kerkük'teki askeri üs ve petrol kuyularını almak üzere operasyon başlattı. Irak, dün akşam IKBY'nin Kerkük'e PKK terör örgütü unsurlarını yerleştirdiği suçlamasında bulunarak, bunun savaş ilanı olduğunu açıklamıştı. Irak devlet televizyonu, petrol sahalarını kapsayan büyük bir alanının peşmergeden geri alındığını duyurdu. Uluslararası haber ajansları Peşmerge güçlerinin, Kerkük'ün güneyindeki bölgelerden çekildiğini duyurdu. Irak Başbakanı İbadi ise Kerkük'e Rakan al-Jbourri'yi yeni Vali olarak atadı.