Kubilay Aka: "Eğitim için ABD şart değil!"

Kubilay Aka, ekranların yeni jön adaylarından! Herkesten farklı ilginç bir keşfedilme hikâyesi var. 16 ay önce havalimanında çalışırken şimdiki menajeri tarafından keşfedilen Aka, ‘Vatanım Sensin’den sonra ‘Çukur’ dizisiyle izleyicinin karşısına çıkıyor.

Kubilay Aka: "Eğitim için ABD şart değil!"
Kubilay Aka'nın Akşam'da yayınlanan röportajı...

Siz Muğla-Milas Havalimanı’nda özel bir şirkette çalışırken keşfedildiniz. Şu anda hayatınızın nasıl bir dönemindesiniz?


İlk başta hayatımın en yoğun, en güç ve çaba harcadığım dönemindeyim. Farklı bir dünyadan farklı bir dünyaya geçmiş, yaşadığım şehre kadar her şeyi değiştirmiş ve bana verilen sorumluluklarla her şeye adapte olmak durumundaydım. Çok yorucu ve zor olduğu doğru fakat güzel ve özel bir dönemdi. Çünkü güzel bir işle başladım bu yolculuğa çok güzel eğitildim ve kendimi eğittim ve eğitmeye de devam ediyorum.

Peki tanınmışlık rahatsızlık verici boyutta mı?

İnsanların evlerine misafir oluyorum her hafta. Reel hayatta tanınmışlık rahatsız etmek yerine aksine mutluluk verici. Çünkü işimi güzel yapıp insanların düşüncelerinde veya kalplerinde bir yer sahibi olduğumu düşünüp mutlu oluyorum. Sosyal medyadaysa bazen rahatsızlık verici seviyede oluyor. Yapılan her eleştiriye hep açığım ama bazen iş hakaret boyutuna geldiğinde ve özel hayatımda yaptıklarımdan dolayı bana gelen küçük klavye saldırılarından açıkcası rahatsız olduğum oluyor.

Rolünüze nasıl hazırlanıyorsunuz?

İlk başlarda oyuncu koçumuz Çetin Sarıkartal ile Celasun karakterine yoğunlaştık. Sonrasında kendim bir şeyler katmaya çalıştım böylece ortaya bir karakter çıktı. Şimdiyse her hafta senaryo geldiğinde sahnelerime bir sinema filmi titizliğinde çalışıp provalarımı yapıp kamera karşısına geçiyorum.

Ekip birbirini çok severse, hep beraber oynamak ister. Bu bir risk midir?

Bence bu bir risk değildir. Şu anki ekibimle olan bağ, samimiyet, sevgi, saygı ve güvenilirlik çok üst düzeyde. Hepsiyle tekrar tekrar çalışmayı çok isterim. Bu beni çok mutlu eder.

Bugünlerde herkes ABD’ye oyunculuk eğitimine gidiyor. Sizce kendini geliştirmenin yolu Amerika’dan mı geçiyor?

Bana göre insan kendini bildiği için sıkı bir çalışmayla kendi kendini daha çok geliştirir. Her türlü değişime ayak uydurup bizler de gelişmeye çalışıyoruz. Bu yüzden ABD bence şart değil ama tabii ki de orada dünyaca tanınmış efsane isimler pat diye dersinize girebiliyor.

KADINDA DİŞE ÖNEM VERiRiM

Dış görünümünüze dikkat ediyor musunuz?


Özel günler haricinde çok salaş giyinirim. Aslında pek dikkat etmiyorum sayılabilir o yüzden. Ama bence bir erkeğin dış görünümüne dikkat etmek için de saçları dışında pek numarası yok.

İnsanlar gülümserken güzel

O yüzden saç konusunda takıntılıyımdır düzeltmeden çok nadir dışarı çıkmışlığım var. Bir de diş konusunda hassasımdır kadın- erkek ayırt etmeksizin bence dişler bakımlı olmalıdır. Çünkü insanlar en çok gülümserken güzel.

YORGUNLUĞUMU ATAN BİRİ VAR HAYATIMDA!

Yoğun bir iş temposu içinde, hayattaki diğer olumsuzluklardan uzaklaştığım bir liman var! Bir yandan özel hayatımda bu kadar mutlu olmamın sebebi de o liman! Ona yanı başımda olduğu için teşekkürler.
Konular Röportaj