Kübra’nın nefesi doktora yetmedi

Hatay’da balkondan düşerek ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen 18 yaşındaki Kübra Nur’un akciğerinin nakledildiği Dr. Muhittin Demirel, hayata tutunamadı.

Kübra’nın nefesi doktora yetmedi
Vatan'dan Çağdaş Ulus'un haberine göre yakalandığı zatürre nedeni ile iki akciğerini kaybeden, uzun süre makineye bağlı kaldıktan sonra Ankara Yüksek İhtisas Hastanesi’nde 18 yaşındaki Kübra Nur Coşkun’un akciğerleri nakledilen 29 yaşındaki Dr.Muhittin Demirel, tedavi gördüğü yoğun bakım ünitesinde hayatını kaybetti.

Kartal Koşuyolu Yüksek İhtisas Hastanesi’ndeki asistanlığı sırasında akciğer nakli olan hastalarla da ilgili çalışmalara katılan Dr. Demirel, haziran ayında viral enfeksiyona bağlı nedeni belli olmayan bir zatürree geçirmiş, yapılan tüm müdahalelere yanıt vermeyen genç doktor 30 Haziran’da yoğun bakım ünitesine kaldırılmıştı. Çoklu organ yetmezliği yaşamaması için 15 Temmuz’da yapay akciğer makinesine bağlanmış ve organ nakli için çağrıda bulunulmuş, nakil sırasında da ilk sıraya alınmıştı.

Genç doktorun ailesinin ve arkadaşlarının çabaları sonuçsuz kalmamış, Hatay’da balkondan düşerek hayatını yitiren 18 yaşındaki Kübra Nur Coşkun’un akciğerleri başarılı bir operasyonla genç doktora nakledilmişti. Ancak nakil yapılan hastanede, yoğun bakım ünitesinde tedavisine devam edilen Dr. Muhittin Demirel’in kalbi 20 Ağustos gecesi durdu ve genç doktor yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Dr. Muhittin Demirel’in cenazesi dün ikindi namazına müteakip gözyaşları arasında Çorum’da toprağa verildi.

Organları 6 kişiye hayat vermişti

Kübra Nur Coşkun’un akciğerlerinin dışında böbrekleri Gaziantep Sani Konukoğlu Hastanesine, karaciğeri Başkent Üniversitesi Yüreğir Hastanesi’ne, korneaları da Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’ne gönderilmişti.