Küçük Asya için karanlık günler geride kaldı

İstanbul Taksim’de terör saldırısında boş bebek arabasıyla hafızalara kazınan Asya bebeğe protez göz takıldı, okula başladı. Ailesinin ‘Karanlık günler geride kaldı’ dediği Asya bebek artık yaşıtlarıyla koşup oynuyor.

Küçük Asya için karanlık günler geride kaldı
Vatan'dan Esra Can Sinav'ın haberi...

Tarih 19 Mart 2016. Yer, Beyoğlu İstiklal Caddesi. Saat 10.55’i gösterdiği sırada kaymakamlık binası önünde bir patlama gerçekleşti. Canlı bombayla birlikte patlamada 5 kişi hayatını kaybederken, 32 kişi yaralandı. Saldırı sonrasında alanda hafızalara kazınan ise boş bir bebek arabası oldu. Hafızalara kazınan bebek arabasının sahibi Adana’dan İstanbul’a gezmek için gelen Başaran ailesinin 2 yaşındaki kızları Asya bebeğe aitti.

24 gün sonra uyandı

Adana’ya dönmeden önce İstiklal Caddesi’ni gezmek isteyen Başaran ailesinin hayatı bir anda alt üst oldu. Baba Turgut, anne Çilem ve 7 yaşındaki kızları Elçin saldırıda hafif yaralandı. Asya bebek ise terörün acımasız yüzüyle babasının kucağında tanıştı. Saldırıda ağır yaralanan Asya bebek beyin ameliyatı geçirdi, doktorların zorlu mücadelesiyle hayata tutundu. Anne Çilem ve 7 yaşındaki Elçin hastaneden taburcu edilip Adana’ya sevk edilirken, baba Turgut kızı Asya için haftalarca yoğun bakım ünitesinin kapısında bekledi. Asya bebek 24 günün sonunda gözlerini açtı ancak sol gözünü kaybettiği öğrenildi. Asya bebek 44 günün sonunda hastaneden taburcu edilirken, sol gözünü teröre kurban etmişti.

Sokakta korkuyor

Asya’nın sağlığına kavuşmasıyla birlikte baba Turgut Başaran Adana’ya döndü. Saldırının üzerinden geçen 7 ayın sonunda Asya bebeğe protez göz takıldı. Sağlığına kavuşan Asya bebek şimdi 4 yaşında ve kreş öğrencisi. Protez gözüne alışma sürecinde destek alan Asya bebeğin artık yüzü gülüyor.

Hâlâ ses duyunca korkuyorlar

Geçen iki yılda zor bir süreç atlattıklarını ifade eden baba Turgut Başaran, Asya ve Elçin’in hâlâ sese karşı hassasiyetlerinin olduğunu söyledi. Dışarıda patlatılan havai fişek ya da yüksek sesi duyunca Asya’nın da Elçin’in de eve gitmek istediklerini belirten baba Başaran, 'Hâlâ psikolojik destek sürecimiz devam ediyor. Asya artık okula başladı. Protezine uyum sağladı. Yaşı ilerledikçe protez göz için tekrar operasyon geçirmesi gerekecek. Her şeye rağmen kızlarımın yeniden gülmeye başlaması bize umut veriyor. Karanlık günler geride kaldı' dedi.