Küçük Hüseyin yanlış iğne kurbanı mı?

Penisiline alerjisinin olduğu bilinmeyen Küçük Hüseyin hayatını kaybetti. Ailenin bir yakını Baba Medet Talan'ın, çocuğunun alerjisi olduğunu bilmediğini söyledi.

Küçük Hüseyin yanlış iğne kurbanı mı?
Habertürk'ten Müslim Sarıyar'ın haberine göre İstanbul Küçükçekmece’ye bağlı Halkalı’da yaşayan Medet Talan, dün sabah rahatsızlanan 6 yaşındaki oğlu Hüseyin’i, Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürdü. Buradaki muayenenin ardından görevli doktor reçeteye iğne yazdı.

Anne-babası ayrı yaşayan ve doğuştan intermonita (akciğerlerin tembel ve pasif çalışması) hastası olan küçük çocuğun babası eczaneden ilacı temin etti. Ardından evlerinin yakınındaki Halkalı Sağlık Kabini’ne giderek iğneyi yaptırdı. Babasıyla eve dönen küçük çocuk tekrar rahatsızlandı. Baba Talan, hemen özel bir hastaneye götürdü. Doktorlar 6 yaşındaki Hüseyin’in hastaneye getirildiğinde ölü olduğunu tespit etti. Durum emniyete bildirildi.

‘ALERJİSİ VARMIŞ’

Küçükçekmece İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri ile İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri sağlık kabininde incelemelerde bulundu. Küçük Hüseyin’in penisiline alerjisi olduğu ve yazılan iğnenin de vurulmasının sakıncalı olduğu iddia edildi. İsmini vermek istemeyen Talan Ailesi’nin bir yakını, “Küçük çocuğun anne ve babası ayrılmıştı. Hüseyin’in penisiline alerjisi varmış. Ancak bunu sadece anne biliyormuş. Onun da iğneden haberi olmamış” dedi.

Şikâyet üzerine gözaltına alınan doktor G.B. ve iğneyi vuran K.T., emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.