Küçük kıza tecavüz eden sapıklara 38 yıl ceza!..

13 yaşındaki kız çocuğuna tecavüz eden iki kişi sonra da altın ve para çaldılar. Zanlılar 37.5'ar yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Küçük kıza tecavüz eden sapıklara 38 yıl ceza!..

SAMSUN’da eşi ve kendisi hakkında dedikodu yaptıkları iddiasıyla ev basarak, tek başına olan A.M.’ye (13) tecavüz edip, altın ve para çaldıkları iddiasıyla yargılanan Erdem Meriç ve arkadaşı Sedat Aydınhan, 37.5’ar yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Canik İlçesi Gölalan Köyü’nde 2010 yılı Ağustos ayında meydana gelen olayda, iddialara göre Erdem Meriç (41), amcasının oğlu Mutlu Meriç (25) ve arkadaşı Sedat Aydınhan (32) ile birlikte komşuları olan Cemal M.’nin (49) evine baskın yaptı. Evde kimsenin olmadığı bir sırada içeriye giren Sedat Aydınhan, A.M.’ye tecavüz edip, aileye ait 400 dolar, 1000 TL, 5 cumhuriyet altını, 8 çeyrek altın, 8 bilezik ve 1 altın kemeri alarak kaçtı.

Genç kızın olayı ailesine anlatması üzerine harekete geçen jandarma, üç zanlıyı da gözaltına aldı. Nöbetçi mahkemeye çıkarılan Erdem Meriç ile arkadaşı Sedat Aydınhan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Mutlu Meriç ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 1’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde tecavüz, gasp, hürriyetten yoksun bırakma ve konut dokunulmazlığını ihlal suçlarından 45’er yıla kadar hapis cezası istemiyle hakim karşısına çıkan sanıklardan Erdem Meriç, suçlamaları kabul etmedi. Meriç, olay günü küçük kız çocuğunun kendisini cep telefonuyla evin önünde konuşurken görmüş olmasından başka bir delilin bulunmadığını ileri sürerek, "Sadece Sedat’ı arabayla köye bıraktım. Suçsuzum ve beraatini istiyorum" dedi.

Sedat Aydınhan ise Erdem Meriç’in kendisini tehdit ettiğini ileri sürerek, "Bana evi gösterip ’Altınları alacağız. Sen de evdeki kıza tecavüz edeceksin. O aile benim ve eşim hakkında dedikodu yapıyor. Onlardan intikam alacağım’ dedi. Kabul etmeyince de kardeşimi öldürmekle tehdit etti. Ben de dediklerini yaptım" diye konuştu. Tutuksuz yargılanan Mutlu Meriç ise, suçsuz olduğunu ileri sürerek beraatini istedi.

Öte yandan küçük kızın olay nedeniyle ruh sağlığının bozulurken, iç çamaşırından alınan sperm örneği ile sanıklardan alınan kanlara DNA testi yapıldı. Ankara Kriminal Polis Laboratuvarı Müdürlüğü’nde yapılan incelemede A.M.’nin iç çamaşırında bulunan spermlerin sanıklardan Sedat Aydınhan’a ait olduğu tespit edildi.

GÖZLERİNİ, ELLERİNİ BAĞLADILAR

Daha önceki duruşmalara katılan A.M. ise, evde tek başına olduğu sırada bulaşık yıkarken sanıklardan Erdem Meriç’i uzun süre telefonla konuşurken gördüğünü belirterek, "Evimiz tek katlı ve yaz olduğu için dış kapı açıktı. Erdem dışarda telefonla konuşurken birden giriş kapısı kapandı. Ben de kim olduğuna bakmak için dışarıya çıktığımda kafama sert bir cisimle vuruldu. Yere düştüm ve ağlamaya başladım. Bu sırada bir kişi kafama yine vurdu. Sonra başımdaki eşarbı alıp gözlerimi, iple de ellerimi ve ayaklarımı bağladı. Bana altınların nerede olduğunu sordu. Bilmediğimi söyledim. Bağırmaya başlayınca beni ölümle tehdit edip, kanepeye yatırdı. Zorla elbiselerimi çıkarıp bana tecavüz etti. Kendisine yalvardım ’abi yapma’ dedim ama beni dinlemedi. Sonra odaları gezerek evi aradığını çıkan seslerden anladım. Telefonla biriyle konuşuyordu. Bir süre sonra kapı kapandı. Gittiğinden emin olunca evden çıkıp dedemin yanına gittim" diye konuştu.

Mahkeme sanıklardan Mutlu Meriç’in delil yetersizliğinden beraatine karar verirken, Erdem Meriç ve Sedat Aydınhan’a tecavüz, hürriyetten yoksun bırakma, gasp ve konut dokunulmazlığını ihlal suçlarından her birine 37.5 yıl hapis cezası verdi.

İsmail Akduman