Küçük Ömer tıp literatürüne geçti!

Kısacık yaşamına kalp nakli, kök hücre nakli, iki beyin, üç bağırsak ameliyatı sığdıran 2.5 yaşındaki Ömer, tıp literatürüne geçecek bir yaşam mücadelesi veriyor.

Küçük Ömer tıp literatürüne geçti!
Sabah'tan Mesut Altun'un haberine göre Almanya'da tedavi gören 2.5 yaşındaki Ömer Tan Demirsar, minicik bedeniyle dev hastalıklara karşı kora kor bir savaş veriyor. Dünyaya gözlerini açar açmaz ölümle yüzleşen Ömer, kısacık yaşamına bir kalp nakli, kök hücre nakli, 2 beyin 3 de bağırsak ameliyatı sığdırdı. İlk olarak tedavisi olmayan kardiyomiyopati (kalp yetmezliği) hastalığına yakalanan Ömer, Almanya'da 8 yaşındaki bir kız çocuğundan alınan kalple hayata tutundu.

İlk savaşını kazanan Ömer'in yeni kalbi, onun minik bedenine kanseri getirdi. Kemoterapi ve kök hücre naklinin yanı sıra gelişen komplikasyonlara bağlı olarak 2 beyin, 3 de bağırsak ameliyatı oldu. Ömer'in yaşadıkları bununla da sınırlı kalmadı. Doktorlar Ömer'de genetik mutasyon sonucu oluşan genetik anemi (HAX1) hastalığını tespit etti.

DÜNYADA TEK...

Bu hastalığın yanında aynı anda kalp yetmezliği de olan dünyadaki tek kişi olduğu belirtilen Ömer, tıp literatürüne geçti. Frankfurt'ta özel bir hastanede yaşam mücadelesi veren Ömer'e genetik anemi hastalığının tedavisi için 1 ay önce annesinden ilik nakledildi. Eğer ilik nakli başarılı olursa, Ömer hayata gülümsemeye devam edecek. Baba Tolga Tan Demirsar, Ömer'in kalp hastalığının 6 aylıkken tespit edildiğini belirterek şunları söyledi: "Tek kurtuluş kalp nakliydi. Kalp bulundu ancak bu kez de oğlum kansere yakalandı. Beyninde, bağırsaklarında tümörler çıktı. Kemoterapi ağır gelince sağ tarafına felç indi. Kalın bağırsağından 70 santimetre kesildi. Son çare olarak eşimden ilik nakli yapıldı. Tek umudumuz bu."

Ömer'in tedavisinin şimdiye kadar 885 bin liraya mal olduğunu belirten baba Demirsar, "Borcu ödemek için evimi, arabamı sattım. Elimizde avucumuzda bir şey kalmadı. 600 bin lira daha borç var. Oğlumun yaşaması için destek ve dua bekliyoruz" dedi. Ömer Tan Demirsar için İstanbul Valiliği İl Dernekler Müdürlüğü'nün izniyle bir yardım kampanyası başlatıldı.