‘Küçük Parsadan’ yine işbaşında!

Türkiye'nin dört bir yanında, vali ve belediye başkanlarının isimlerini kullanarak yardım veya iftar parası adı altında sayısız dolandırıcılığa imza atan "Küçük Parsadan" lakaplı İbrahim Küçükkeçeci'nin son kurbanı bir elektrik şirketinin sahibi oldu.

‘Küçük Parsadan’ yine işbaşında!
Sabah'tan Osman Asiltürk'ün haberine göre Avcılar Belediye Başkan Yardımcısı Burçin Baykal'ın adını kullanan Küçükkeçeci, iş adamından 12 bin 200 TL aldı. Bugüne kadar çok sayıda dolandırıcılık hikayesine imza atan ve halen başka suçtan cezaevinde bulunan Küçük "Parsadan" lakaplı dolandırıcı İbrahim Küçükkeçeci'nin cezaevine girmeden hemen önce de ilginç bir olaya karıştığı ortaya çıktı. Her seferinde suçüstü yakalanmasına rağmen bir şekilde serbest kalan Küçükkeçeci, iddialara göre 11 Temmuz 2014'te Avcılar'daki bir elektrik şirketini aradı. Kendisini Avcılar Belediye Başkan Yardımcısı Burçin Baykal diye tanıtan azılı dolandırıcı, işyeri sahibi Kemal Ö.'ye, "Belediye olarak iftar programı düzenliyoruz ve esnaftan yardım topluyoruz. Yardımcı olur musun?" diye sordu.

'TANINAN DOLANDIRICIYIM'

İşyeri sahibini ikna etmeyi başaran Küçükkeçeci, 12 bin 200 TL'yi alması için Salih Öz adlı belediye çalışanını göndereceğini söyledi. Oysa parayı almaya giden yine kendisiydi. Fatura isteyen Kemal Ö.'ye ise daha sonra faturayı vereceklerini söyledi. Kemal Ö., bir süre sonra "gerçek" Burçin Baykal ile görüşünce dolandırıldığını anladı.

İnceleme başlatan polis, telefon hattının İbrahim Küçükkeçeci'nin adına olduğunu belirledi. Cezaevinde ifade veren şüpheli, "Gazetelere çıkmış, tanınan bir dolandırıcıyım. Ancak 4 yıl önce bu işi bıraktım" dediyse de Kemal Ö. cezaevinden gönderilen fotoğraftan şüpheliyi teşhis etti.

Zanlı hakkında 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Mahkeme, dosyayı Uzlaştırma Bürosu'na yolladı.