Küçük Ümit için umut ışığı doğdu!

5 yaşındaki Ümit'in, Amerika'da ilik nakli olabilmesi için gereken 21 bin TL, AK Parti Mersin Milletvekili Çiğdem Münevver Ökten ve SGK'nin desteğiyle toplandı.

Küçük Ümit için umut ışığı doğdu!
Yeni Asır'dan Metin Burmalı'nın haberine göre Tahsin ve Necmiye Özer çiftinin 5 yaşındaki çocukları Ümit Özer'in ilik nakli olabilmesi için 2 ay içerisinde temin edilmesi gereken 21 bin lira bulundu. Özer çiftinin yardım çağrısı üzerine harekete geçen AK Parti Mersin Milletvekili Çiğdem Münevver Ökten ve SGK yetkilileri, minik Ümit için gereken parayı topladı. Müjdeli haberi alan anne Necmiye Özer, İzmir'den sesini duyan AK Parti Mersin Milletvekili Ökten ve SGK yetkililerine teşekkür etti.

Hayırsever desteği

Tahsin ile Necmiye Özer çiftinin ikinci çocuğu olan Ümit, 5 yıl önce Konak Doğum Hastanesi'nde dünyaya geldi. Doğuştan kemik iliğinin kök hücrelerinde sorun bulunan ve buna bağlı olarak çeşitli rahatsızlıkları olan minik Ümit'in hayatı bu nedenle hastane koridorlarında geçti. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı'nda tedavi gören minik Ümit'in sağlığına kavuşması için doktorlar ilik nakli yapılmasını kararlaştırdı. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi vasıtasıyla 2 yıldır aranan donör Amerika'nın San Francisco eyaletindeki kemik iliği bankasından bulundu.

Ümit'in Amerika'da tedavi olabilmesi için gereken 50 bin 775 doların 40 bin 338 doları SGK tarafından ödendi. Paranın geriye kalan 10 bin 436 dolarının karşılığı olan 21 bin lirayı bulmak için anne Necmiye Özer hayırseverlerden yardım istemişti. Özer ailesine müjdeli haber İzmir'den kilometrelerce uzaktaki Mersin'den geldi.

AK Parti Mersin Milletvekili Çiğdem Münevver Ökten'in ve SGK yetkililerinin desteğiyle paranın geriye kalan kısmının doktorların belirlediği banka hesabına yatırıldığı öğrenildi. Necmiye Özer, "Yardım eli uzanana kadar ne yapacağımızı bilmiyorduk. Hayırseverler bize umut oldu. Ökten'e, SGK yetkililerine, sizlere, Ege Üniversitesi Hastanesi doktorlarına verdikleri maddi ve manevi destekten dolayı çok teşekkür ediyorum. İnşallah kısa sürede işlemler tamamlanacak ve oğlum Amerika'da tedavi olup sağlığına kavuşacak" dedi.