Küçük yavrucak tüm ailesini kazada yitirdi!..

Feci kazadan sağ kurtulan tek kişi olan 11 yaşındaki Ece Nur, doğumgününde anne, baba, anneanne ve dayısını kaybetti.

Küçük yavrucak tüm ailesini kazada yitirdi!..
Yeni Asır'dan Kenan Molla'nın haberine göre Manisa'nın Akhisar ilçesi Kayalıoğlu mahallesi yakınlarında dün sabah saatlerinde iki otomobilin kafa kafaya çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında iki araçta bulunan 8 kişi hayatını kaybederken, 1 kişi yaralandı. Kazadan sağ kurtulan tek kişi olan 11 yaşındaki Ece Nur Kardaşlı, doğumgününde annesi Selma Kırtan, babası Metin Kardaşlı, anneannesi Şükrüye Kırtan ve dayısı Recep Kırtan'ı kaybetti. Diğer araçta da Dilsiz ailesinden 4 kişi can verdi.

Manisa'nın Akhisar ilçesi Kayalıoğlu mahallesi yakınlarında iki otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 8 kişi öldü, 1 kişi yaralandı. İzmir'deki yakınlarının cenaze töreninden memleketleri Balıkesir'in Balya ilçesine döndükleri öğrenilen Dilsiz ailesinin 4 ferdinden kurtulan olmadı. İstanbul'dan İzmir'e gelen ve akraba oldukları belirtilen 5 kişiden sadece 11 yaşındaki Ece Nur Kardaşlı mucize eseri hayatta kaldı.

Karşı şeride geçti

Edinilen bilgiye göre, İzmir'den Balıkesir istikametine giden Kenan Dilsiz (61) yönetimindeki 10 B 1349 plakalı otomobil, Akhisar Manisa yolu 9. kilometresi Kayalıoğlu mahallesi yakınlarında bariyerlere çarptıktan sonra karşı şeride geçerek Metin Kardaşlı (56) idaresindeki 34 NZJ 99 palakalı otomobille kafa kafaya çarpıştı. Kazada 10 B 1349 plakalı özel otomobildeki sürücü Kenan Dilsiz (61), Sebahat Dilsiz (60), Saliha Dilsiz (60) ve Mehmet Dilsiz (46) ile 34 NZJ 99 plakalı özel araçta bulunan sürücü Metin Kardaşlı (56), Şükrüye Kırtan (83), Selma Kırtan (54), Recep Kırtan (48) olay yerinde hayatını kaybederken aynı araçta bulunan Ece Nur Kardaşlı (11) yaralı olarak kurtarıldı. Yaralı Ece Nur, önce Akhisar Devlet Hastanesi Mustafa Kirazoğlu Sağlık Kompleksi'ne kaldırıldı, ardından Manisa Şinasi Moris Devlet Hastanesi'ne nakledilerek tedavi altına alındı.

En acı doğum günü

Kazadan sağ olarak kurtulan ve ailesini kaybettiğinden habersiz olan 11 yaşındaki Ece Nur Kardaşlı, bugün 12 yaşına girmeye hazırlandığını söyledi. Ece Nur, "İzmir'de yaş günümü kutlayacaktık ama hepimiz hastanedeyiz" dedi. Kaza sırasında uyuduğunu söyleyen Ece Nur Kardaşlı, yaşadıklarını şu sözlerle anlattı: "İzmir'de uyandığım zaman babam arabayı çarpmıştı. Ben yerimden fırladım. Uyandığımda herkes baygındı. Cama vurdum. Arkamızdaki arabalar durmuştu. Herkes dışarı çıkmıştı. Ben kapıyı açmayı denedim ama kapı açılmadı. Sonra cama doğru vurunca dışarıdakiler yardım etti ve kapıyı açtılar. Beni dışarı çıkardılar. Ambulans geldi ve beni hastaneye götürdü. Annemleri de hastaneye götürdüler. Ben başka bir şey bilmiyorum." 

Ceren: 'Kurallara uymayanı ihbar edin'

Manisa İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, Kurban Bayramı süresince il genelinde her zamanki uygulamalara ek olarak yeni tedbirler aldıklarını söyledi. Ceren, Karayolları ve diğer tüm kurumlarla bayram süresince işbirliği içinde olacaklarını söyledi. Ceren, "Bayram süresince farklı saat ve noktalarda hız, kırmızı ışık, emniyet kemeri, cep telefonu kullanımı, hatalı sollama ve ihbarlı kontrollerde bulunulacak, terminal giriş-çıkış noktalarında takograf kontrollerine titizlikle devam edilecek. Terminal çıkışında araç sürücülerinin alkollü, yorgun, uykusuz olup olmadıkları kontrol edilecek ve kural dışı davranışlardan kaçınmaları konusunda uyarılacak. Vatandaşlardan kurallara uymayanları ihbar etmelerini istiyoruz" dedi.