Küçükkaya'dan "Neden kadın yok" çıkışına sert tepki!

16 Haziran pazar günü saat 21.00'de gerçekleştirilecek Binali Yıldırım - Ekrem İmamoğlu ortak yayınının moderatörlüğünü yapacak olan İsmail Küçükkaya, HDP'li Garo Paylan'ın, "Neden kadın yok" yorumuna tepki gösterdi.

Küçükkaya'dan "Neden kadın yok" çıkışına sert tepki!
MedyaRadar'ın haberine göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayları Binali Yıldırım ve Ekrem İmamoğlu'nun gerçekleştireceği canlı yayın programının moderatörünü İsmail Küçükkaya yapacak.

Küçükkaya'ya yönelik olarak hem destek hem de eleştiriler devam ederken, FOX TV'de "Çalar Saat" programına devam eden İsmail Küçükkaya'nın bu sabahki konuğu HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan oldu.

"YAYINDA 3 ERKEK OLACAK"

Paylan, Küçükkaya'ya başarılar diledikten sonra, "İki erkek adayla çıkacaksınız yayına, siz de erkek bir gazetecisiniz, 3 erkek konuşacaksınız" eleştirisinde bulundu.

"BİR KADIN, BİR ERKEK OLMALIYDI"

Bu eleştiriler üzerine sinirlenen Küçükkaya, "Kadın meselesini 6 yıldır en fazla gündeme getiren benim. Fakat şu çok yanlış; sen de aynı hataya düşmüşsün, benim çok başarılı kadın gazeteci arkadaşlarım var, benden çok daha başarılılar. Fakat bir ortak yayını yalnızca kadın olduğu için, işte bir kadın sözü demek bu meseleyi anlamamak demek. Meseleye yanlış bakıyorlar" dedi.

Küçükkaya'ya yanıt veren Paylan ise, "Bizde eş başkanlık sistemi var. Bizde bir kadın belediye başkanı vardır bir de erkek. Bizde bütün kurullarda en az yüzde 50 kadın yer alır. Bizim önerimiz; bir kadın bir erkek gazeteci olması yönünde olurdu. birlikte ortak görünür olmak da önemli. Bizim belediye başkan adayımız olsaydı orada iki eş başkan görecektiniz" dedi.