Dünyayı Kurtaran Adam'a Hollywood desteği

1982 yılında çekilen ve Türk sinema tarihinin en çok konuşulan filmlerinden biri olan Dünyayı Kurtaran Adam, Hollywood'da bir ekip tarafından restore edildi. Filmin bazı sahnelerinde, Star Wars film serisinden görüntüler eklendi.

Kült filme Hollywood desteği
Yeni Şafak'ta yer alan habere göre Türk bilimkurgu filmi denince akla gelen ilk filmler arasında Dünyayı Kurtaran Adam yer alıyor. Türk Star Wars filmi olarak da adlandırılan 1982 yılında Çetin İnanç yönetmenliğinde çekildi. Başrolünde ise herkesin bildiği üzere Türk sinema tarihinin en popüler aksiyon film oyuncusu Cüneyt Arkın oynuyor.

Bildiğimiz üzere filmin kötü bir unvanı var; Wikipedi'nin en kötü filmler listesinde yer alıyor. Ayrıca film eleştirisi yapılan birçok sitede aldığı puan düşük seviyelerde. Fakat Hollywood'da Great Big Story isimli ekipten Ed Glaser, Dünyayı Kurtaran Adam filmini çekmenin o döneme göre oldukça iddialı bir iş olduğunu düşünüp revize etmeye karar vermiş:

“Hayatımda böyle bir şey görmedim. Sanki yüksek ateşli hasta gibi yatarken rüya görmüş gibi.”

Glaser, filmin bazı sahnelerinde Star Wars: A New Hope filminden sahneler eklemiş ve bu haliyle filmin çok daha izlenilebilir olduğunu savunuyor.

Dünyayı Kurtaran Adam'a Hollywood desteği