Kurban Bayramı izni kimleri kapsıyor?

Kamuoyunun en çok merak ettiği soru cevabını buldu. Bakanlar Kurulu’nda alınan kararla Kurban Bayramı tatili 10 güne çıkarıldı. 26 Ağustos Cumartesi başlayacak tatil 5 Eylül Salı günü sona erecek. Peki Kurban Bayramı izni kimleri kapsıyor?

Kurban Bayramı izni kimleri kapsıyor?
Yeni Şafak'ta yer alan habere göre Bakanlar Kurulu Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde toplandı. Toplantıda ‘Kurban Bayramı tatilinin kaç gün olacak’ sorusu da cevabını buldu.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, “Bakanlar Kurulumuz, yaklaşan 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Kurban Bayramı, vatandaşlarımızın bu bayramlar vesilesiyle aile ziyaretleri, turizm sektörünün canlanması ve ticari hayatın olumlu etkilenmesi ihtimallerini değerlendirerek, vatandaşlarımızın rahat bir şekilde bayramlarını idrak etmeleri maksadıyla Kurban Bayramı ve 30 Ağustos Zafer Bayramı’na tekabül, tekaddüm eden günleri ve ara gün olan yarım günün idari izinli olmasına karar vermiştir. Buna göre, 28 Ağustos Pazartesi, 29 Ağustos Salı günleri tam gün, 31 Ağustos Perşembe günü yarım gün idari izinli sayılmasına karar vermiştir” dedi.

Buna göre Kurban Bayramı izni 26 Ağustos Cumartesi başlayacak tatil 5 Eylül salı günü sona erecek.

İdari tatil sadece 657 sayılı kanuna tabii devlet memurlarını kapsıyor. Özel sektör çalışanları bu izinden faydalanamıyor.

Tüm devlet dairelerine ve 657 sayılı kanuna dahil olan devlet memurları, idari tatil kapsamında 10 gün tatil yapacaklar. Sadece memurlar değil, devlet sanatçıları, belediye görevlileri, devlet sahne sanatçıları da bu kapsamda kurban bayramı tatili müjdesinden faydalanabiliyor.