Kurban Bayramı tatili için otellerde yer kalmadı!

Dokuz günlük Kurban Bayramı tatili nedeniyle gözde turizm beldelerindeki otellerde hiç boş yer kalmadı.

Kurban Bayramı tatili için otellerde yer kalmadı!
Yeni Asır Gazetesi'nin haberine göre Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olması nedeniyle turistik beldelere talep yoğun oldu. Turizmciler, Ege'deki otel rezervasyonlarının yüzde yüz dolduğunu söyleyerek 'Rezervasyonu olmayanlar gelmesin açıkta kalırlar' uyarısı yaptı. Muğla Bodrum Otelciler Derneği Genel Sekreteri Orhan Kavala, "İlçeye gelecek kişilerin mutlaka önceden yerlerini ayırtmaları, Bodrum'a geldikten sonra rezervasyonsuz sıkıntı çekmemeleri açısından önem arz ediyor" ifadelerini kullandı.

SAHTEKÂRLARA DİKKAT!

Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GETOB) Başkanı Bülent Bülbüloğlu da Muğla'nın Marmaris ilçesinin hem iç hem de dış pazarda doluluk yaşadığını, Kurban Bayramı ile de dolu dolu bayram geçireceğini dile getirdi.

Bülbüloğlu, "İç pazarda talep artışı çok fazla. Rezervasyon yaptırmadan mutlaka boşluk vardır diye gelen tatilcileri uyarmak istiyorum. Mutlaka rezervasyon yaptırın, otellerden de kontrol edin. Marmaris ve otelciler olarak Kurban Bayramı'na hazırız. Tatilcilerimizi en güzel şekilde ağırlayacağız" değerlendirmesinde bulundu. Fethiye Otelciler Birliği (FETOB) Başkanı Bülent Uysal ise "Vatandaşların sahte rezervasyonlara karşı dikkatli olmaları gerekiyor. Bununla ilgili olarak TÜRSAB belgeli acentelerden rezervasyon yaptırmalarını tavsiye ediyoruz. Yapılan rezervasyonun da otelden teyit edilmesi sağlıklı olacaktır" dedi.

ÇEŞME NÜFUSUNUN 25 KATI

Bodrum, Marmaris, Fethiye'nin yanı sıra Ege'de; Çeşme, Didim ve Kuşadası da bayramda ful çekecek.

Çeşme Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Yakup Demir, 41 bin nüfuslu Çeşme'nin bu bayram neredeyse nüfusunun 25 katı ziyaretçiyi ağırlayacağını söyledi. Demir, "Oteller, restoranlar, beach clublar, Alaçatı sokakları, marinalar ve her birinde farklı değerlerin, farklı lezzetlerin sunulduğu Ildırı, Germiyan, Dalyan, Çiftlikköy, Ilıca, Ovacık köyleri de bayram ziyaretçilerini dört gözle bekliyor. Günübirlikçilerle 1 milyon 500 bin kişi Çeşme'ye gelecek" diye ekledi.

Aydınlı turizmcilerin de yüzü gülüyor. Aydın'ın tatil merkezleri Kuşadası ve Didim ilçelerinde 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde ciddi yoğunluk bekleniyor.

Günübirlikçiler ve diğer konaklamalarla birlikte iki ilçeye bayramda 3 milyonu aşkın ziyaretçinin gelmesi hedefleniyor.