Kürşat Alnıaçık: "Mucizeyi yaratan insanın kendisi"

"Kara Sevda"da Neslihan Atagül’ün canlandırdığı Nihan karakterinin babasını oynayan başarılı oyuncu Kürşat Alnıaçık, “İzleyici beni iyi adam rolünde görmek istediğini dile getiriyordu. Önder Sezin karakteri de bana bu fırsatı verdi” diyor.

Kürşat Alnıaçık: "Mucizeyi yaratan insanın kendisi"
Kürşat Alnıaçık'ın Akşam'da yayınlanan röprotajı...

Ailenizde neredeyse sanatçı olmayan kimse yok. Sizin için oyunculuk bir kaderdi diyebilir miyiz?

Doğru söylüyorsunuz sanatçı bir aileden geliyorum, Konservatuvara girmemde ailemin çok büyük desteği oldu ancak bunun benim kaderim olduğuna inanmıyorum. Bu tamamen benim kendi tercihimdi.                                    

İngiltere’de tiyatro okurken modern dans eğitimi de aldınız; dansa ilginiz nasıl başladı? Teyzeniz de balerin. Onun etkisi oldu mu?

Konsevatuvara ilk girdiğimde bir aile dostumuz olan Geyvan McMillen ile tanıştım. Kendisi Opera Bale’de koreograf olarak görev yapmaktaydı. Onun yönetiminde bir grup kurarak  ki bu grubun içinde Mustafa Kaplan, Mehmet Sander, Serap Meriç gibi şu anda da yurtiçi ve yurtdışında profesyonel olarak çalışan dansçılar vardı, modern dans çalışmalarına başladım. Bu yaklaşık 4 sene sürdü. Mezun olduktan sonra burslu olarak LAMDA’ya kabul edildim. Tiyatro eğitimimin yanında, kendi imkanlarımla London Contemporary Dance School’da, modern dans eğitimine devam ettim. Türkiye’ye döndükten sonra ise dans çalışmalarım, tiyatroyla birlikte devam etti.

EROL TAŞ’A BENZETİLMEK GURUR VERİR

Sizi daha çok kötü adam rollerinde gördük. Ama insanlar sizi yine de sevdi. İnternette sizin için bir nevi yeni nesil Erol Taş yorumları var.

Erol Taş gibi Türk sinemasına büyük emeği geçen büyük bir ustaya benzetilmek bana gurur verir. Ancak o dönemin ‘kötü adam’ algısıyla benim bu dönemdeki ‘kötü adam’ algım farklıdır. Ben, o karakterin psikolojisinden, yaşadıklarından yola çıkarak haklı nedenlerini bulmaya çalışırım. Belki de bu yüzden seyirci, karakteri sevmese bile kendiyle o karakter arasında empati kurar.

Son olarak ‘Kara Sevda’ dizisinde Nihan’ın babası Önder Sezin rolündesiniz. Bu kez farklı bir rolle izleyici karşısına çıkıyorsunuz.

Önder Sezin’in de zaafları, hataları var ve bunlar onun yaşamını, ilişkilerini, geleceğini belirliyor. Son zamanlarda izleyicilerden artık kötü adam olmayın eleştirisini almaya başlamıştım. Beni iyi adam rolünde görmek istediklerini dile getiriyorlardı. Önder Sezin karakteri de bana bu fırsatı verdi.

Eşiniz Gerçek Alnıaçık’ın rol aldığı dizinin de Kara Sevda ile aynı saatte yer aldığıyla ilgili haberler çıktı. Neler söylemek istersiniz?                                                          

Aynı saatte farklı kanallarda izleyicilerimizin karşısında olmak, bizim için çok eğlenceli...

Kara Sevda’nın masalsı bir hikayesi var, sizi bu projede çeken neydi?                          

Ay Yapım inandığım, değer verdiğim bir şirket, bunun yanında biraz önce de bahsettiğim gibi Önder Sezin’in farklı bir karakter olması ilgimi çekti.

EŞİMLE OYUNCULUK ATÖLYESİ AÇIYORUZ

Kemal ve Nihan’ın aşkı mucizelerle ve imkansızlıklarla dolu. Siz mucizelere inanır mısınız?


Hayata ilk merhaba dediğimiz an mucizevi bir an’dır ve bundan sonra insanlar tercihleriyle ve yaşadıklarıyla sonradan ‘mucize’ diye adlandırdıkları o anları kendileri yaratırlar.                  

Tiyatro ve dans devam ediyor mu? Bu sezon yeni oyununuz ya da başka bir projeniz var mı?

Şu an bir oyunum yok. Bu proje yeterince zamanımı alıyor. Eşimle birlikte kurmak istediğimiz bir oyunculuk atölyemiz var. Onun üzerinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz.
Konular Röportaj