KURTLAR VADİSİ İSRAİL'İ KARIŞTIRDI!

İsrail Dışişleri Bakanı Danny Ayalon'un dün Kurtlar Vadisi'ni protesto etmek için bakanlığa çağırdığı Türk Büyükelçisi Oğuz Çelikkol'a karşı tutumu, İsrail'de de tepkiyle karşılandı...

KURTLAR VADİSİ İSRAİL'İ KARIŞTIRDI!

İsrail Parlamentosu’nun Dürzi milletvekili Majalli Whbee "İsrail ve Türkiye’nin zor bir tartışması var. Ama bunu haysiyetli bir tutumla gerçekleştirmek çok önemli, aşağılayarak değil" dedi.

Kurtlar Vadisi adlı dizide İsrail karşıtı görüntü ve ifadeleri protesto etmek üzere Türk Büyükelçisi’ni dün Dışişleri Bakanlığı’na çağıran İsrail, bir skandala imza atmıştı. Türk Büyükelçisi Oğuz Çelikkol’u kendi koltuğundan daha "alçak" bir yere oturtan ve bundan da "gururla bahseden" İsrail Dışişleri Bakanı Yardımcısı Danny Ayalon, gazetecilerin büyükelçiyle el sıkışması talebini de reddetmiş ve Çelikkol ile tokalaşmamıştı.

Görüşmenin sonunda ise Ayalon’un gazetecilere İbranice olarak "Dikkat edin o alçakta biz yüksekte oturuyoruz, masada sadece bir İsrail bayrağı var ve gülümsemiyoruz." dediği belirtilmişti. Bazı kaynaklar Ayalon’un kameraların açık olduğunun farkında olmadığını aktarırken, bazı kaynaklar ise bunun hafta sonunda İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak’ın Türkiye ziyaretini önlemeye çalışan İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman’ın "bir gündemi" olduğu iddia edilmişti.


Star Gazete