'Kurtlar Vadisi'nin genç yıldızı ilk kez konuştu

"Kurtlar Vadisi Pusu" dizisinde Çakır’ın oğlu rolünü başarıyla canlandıran Görkem Sevindik, dizidekinin aksine gerçek hayatta son derece pozitif ve güleryüzlü bir karakter…

'Kurtlar Vadisi'nin genç yıldızı ilk kez konuştu
Akşam Life'dan Zehra Çengil'in röportajı..

Oyunculuğa ilk başladığınızda Raci Şaşmaz size 2-3 saniye bakıp ‘Hayırlı olsun’ demiş. O an ne hissettiniz. Bu kadar kolay olacağını bekliyor muydunuz?

Bu kadar kolay olmasını hiç beklemiyordum. O bakışları kaldırmak hiç kolay değildi. Cast sorumlumuz Erdem Abi ile konuştu ve bana baktı. Ben orada çok ciddi merak ettim ‘Ne bakışı?’ diye. Çok gizemli bir bakıştı. Öyle bir üç beş saniye süzdü ve içinden mutlaka bir şeyler geçirdi. ‘Acaba gözüne bakmalı mıyım, gözlerimi kaçırmalı mıyım, kafamı mı eğmeliyim, dik mi durmalıyım?’ aklımdan o kadar çok şey geçti ki. Nihayet ‘Hayırlı olsun koçum’ dedi.

Bir oyuncu için olağanüstü bir durum olmalı…
12. sezona başlayacağız. Tiyatro eğitimi aldım ve bundan sonra kamera önü için Pana Film Akademi’ye girdim. Görüşmeye gittim randevu alıp. Cast sorumlumuz Erdem Ergüney Deli Hikmet’i oynuyordu. Odasına gittik, kendimden bahsettim. ‘Biz birkaç aydır senin gibi bir tip arıyoruz’ dedi. Çakır’ın oğlu için yeni bir karakter arıyorlarmış. O ana kadar kendimi Oktay Kaynarca’ya hiç benzetmiyordum. Alıcı gözüyle baktım ‘Benziyorum sanki biraz’ oldum… Sonra derslere girdim ve deneme çekiminden sonra Raci Abi’yle o bakışma gerçekleşti. Ve oldu.

İŞİME SAYGIMDAN DOLAYI ALKOL ALMIYORUM

Birçok oyuncunun aksine alkol ve gece hayatından uzak duruyormuşsunuz. Sebebi nedir?

Ben Adanalı’yım. Buraya bir amaç için geldim. Okula başladığımda kendime söz verdim. Ve ‘Bu kötü alışkanlıklarımdan arınayım, yepyeni bir hayatım olsun, spora başlayayım, dört elle sarılayım’ dedim. 3,5- 4 senedir alkol ve sigara kullanmıyorum. İlk zamanlar merak ettiğim için çıkıyordum. Artık çok nadir doğum günleri falan. İşime saygımdan ve kendime verdiğim sözlerden dolayı uzak duruyorum. Setimiz mesela çok keyifli. Günde 35-40 bardak çay içtiğim de oluyor.

Rolünüzden etkilenip, karakterinizden çıkamadığınız oluyor mu?
Dışarıda gören herkes bana ‘kesinlikle dizidekiyle alakan yok’ diyor. ‘Astık, kestik’  diye racon kesen bir adam Pusat. Ben gayet güleryüzlü, iyi niyetli, her şeyi konuşmayla çözebilen biriyim.  Kavgalara karışmışlığım illa ki var. Bir Adanalılık içimizde mutlaka var. Kalsın da zaten. Dürüstlüğüm, dobralığım beni buralara getirdi.

NECATİ ŞAŞMAZ’IN GÜLERYÜZÜYLE 1-0 ÖNDE BAŞLIYORUZ

Necati Şaşmaz’dan hiç oyunculuk konusunda öğütler alıyor musunuz?

Tabii ki alıyorum. Senaryoda tıkandığımız zaman soruyorum ne yapabileceğimi. Çok güzel telkinlerde bulunuyor, alt metin çıkarıyor. Bazen hiç aklımdan geçmeyen şeyleri söylüyor. Zaten çok pozitif ve güleryüzlü biri. Onun güleryüzüyle 1-0 önde başlıyoruz her şeye. O pozitifliğini bize de geçiriyor. Enstrümana da düşkün. Sette bazen keyfine çalar.

Kurtlar Vadisi dizisinin maço bir tarzı var. Siz de normal hayatınızda maço musunuzdur?
Yerine göre… Kimisi bunu kabadayılık olarak, kimisi dediğim dediklik olarak görüyor. Yeri ve zamanı var bu konuştuğum şeylerin. Elini masaya vurmanın da. Kız arkadaşıma mesela önce tatlı dille yaptırmak isterim, sonra sesim yükselir. Bilmiyorum bu mu maçoluk? Mini etek tabii ki bize ters (Gülüyor) Bu çok farklı bir konu. Ben ona  güvendiğim zaman her şey olabilir. Bizim insanlarımızın toplumumuzda kaldırabildiği kadar ölçülü olmalı. Mininin boyutu kaçtığı zaman, üçüncü şahıslar taciz ediyor.

İŞİME KARIŞANI HAYATIMDAN ÇIKARIRIM

Hayatınızda biri var mı peki? İşinizde size kısıtlamalar getirmesine müsaade eder misiniz?

Hayatımda şu an biri yok. Hayatımdaki kişinin de bana tadında karışmasına izin veririm. Birbirimize fikirlerimizi sunabiliriz. İşim dünyadaki en önemli şey. O konuda çok net ve kesinim. Karışırsa hayatımdan çıkartırım. Ben şehirdışından, bu iş için geldim. Çok ilerlemek ve iyi yerlere gelmek istiyorum. En ufak bir pürüz bile istemiyorum.

Popülerleştikten sonra hayatınız zorlaştı mı?
Hayır kesinlikle. Yıllar sonra da aynı kişi olacağımdan ve değişmeyeceğimden adım gibi eminim. Bazen dua ediyorum ‘Allah’ım sen bana şaşıracak şanı şöhreti ve parayı verme’ diye. O yüzden asla değişeceğime inanmıyorum. Büyük konuşmuyorum. Çünkü aslımı inkar etmiyorum. Bu işlerin gelip geçici olacağını biliyorum. Televizyon dünyası öyle… 

Dizide uyuşturucu çetesini çökertiyorsunuz. Günümüzde büyük bir sorun ve oyuncular da son dönemde çok fazla operasyon kapsamında gözaltına alındı….
Evet, duyuyoruz ve çok üzülüyorum. Eğitimle alakası olduğunu düşünüyordum ama başlayan insanlar zamanında benim örnek aldığım kişiler. Kesinlikle tasvip ettiğim bir şey değil. Ben bu konuda sosyal sorumluluk projelerine de katılmak isterim. Hayatımızın en güzel anlarını çalıp götürüyor.  Kendimmiş gibi üzülüyorum. 

MANTIK EVLİLİĞİ YAPMAM

Aile insanı olduğunuza göre, gelecekte nasıl bir hayaliniz var?

Maksimum iki çocuk düşünüyorum. Kesinlikle mantık evliliği yapmam. Ne para için, ne yaşım çok geçti artık evleneyim düşüncesiyle ‘Annecim bana birini bul. Evleneyim’ demem. Bir ömür hayatımı paylaşacağım için çok iyi anlaşmam lazım, her baktığımda içimin açılması lazım, her elini tuttuğumda keyif almam, işten eve heyecanla gitmem lazım. Çocuk için de karşıyım.

Yeni gelen projelerde size nasıl roller teklif ediliyor?
Pusat karakterinin biraz benzeri. Mesela mahalle abisi, boksör, kabadayı… Ben bundan memnunum. Bazen Kenan İmirzalıoğlu’nu izliyorum. Deli Yürek’te nasıl başladıysa öyle gidiyor, eli silahlı takım elbiseli ve çok da güzel… Ama doğru projelerde yer alıp, doğru insanlarla çalışmalı.

Kısa süre önce ‘Umut Vaat eden Oyuncu Ödülü’ aldınız.
Evet. Çok mutlu oldum. Kerem Bürsin’le beraber aldım. İyi bir motivasyon oldu. Umarım daha da fazla ödül alırım.
Konular Röportaj