Kusursuz makyajın sırları

Makyajınızın mükemmel görünmesi için öncelikle cildinizin kusursuz bir görünüme kavuşması gerekiyor. Yapmanız gerekenler çok basit.

Kusursuz makyajın sırları
Akşam'dan Sibel Ateş Yengin'in haberine göre önce nemlendirici ardından güneş koruyucusu kullanın. Doğal bir ten için de fondöteninizi elinizle değil, fırçayla sürün.

Cildinizi güneşin zararlı etkilerinden korumak için önce nemlendiricinizi sonra güneş koruyucunuzu sürün. Piyasada satılan birçok nemlendirici ve makyaj ürününün içeriğinde SPF güneş koruyucu bulunuyor. Her bir ürün arasında yeterli zaman olmasına dikkat edin üst üste sürmeyin.

FIRÇAYLA SÜRÜLMELİ

Cildinizin kusursuz görünmesini istiyorsanız fondöteni fırçayla sürmenizi öneririm. Elinizle sürdüğünüz fondöteni yüzünüze eşit bir şekilde dağıtamazsınız ki bu da lekeli bir görünüme sebep olur. Mükemmel kapatıcı için fondöten fırçanıza az miktarda ürün alın. Fondöteni tüm yüzünüze uyguladıktan sonra tampon hareketle cildinize oturtun.

GÖZALTI MORLUĞU İÇİN

Gözaltınızda morluk, cildinizde kızarıklık veya leke gibi sorunlu bölgeler varsa gözaltı kapatıcısı kullanarak bunları kapatın. Likit formüllü ve nemlendirici içerikli ürünler göz çevresinde daha az mimik çizgisi oluşturur. Ancak kapatıcılıkları krem formüllü olanlara göre daha azdır. Gözaltınızda ciddi morluk varsa cilt tonunuzdan bir ton koyu kapatıcı kullanın. Böylelikle dikkati gözaltından uzaklaştırmış olursunuz ve gözaltınız grimsi görünmez. Far kullanmayacaksanız göz kapaklarınızı unutmayın. İnce bir fondötenle göz kapaklarınızı da cildinizle aynı tona eşitleyin. Hafif ışıltılı ten renginde krem farı bu amaçla fondöten yerine kullandığınızda çok iyi dinlenmiş ve canlı bakışlara kavuşabilirsiniz.

GÖLGE TEKNİKLERİ

Gölge ve aydınlatma teknikleri kullanarak hatlarınızı belirginleştirin. Cildinizden 2-3 ton koyu ürünü elmacık kemiklerinizin altına, alnınız genişse alın çevresine, burun kemiğinin kenarlarına uygulayın, fırçayla iyice dağıtın. Gülümseyerek elmacık kemiklerinizi çıkarın ve allığı sürün.

Sık yapılan makyaj hataları

- Bronzerınızı gün ışığında sürün. Güneşlenmiş bir görüntü için yalnızca elmacık kemiklerinize, burnunuzun kemer bölgesine, alnınızın ortasına ve çenenizin üzerine dokundurun. Tüm yüzünüze sürmekten hoşlanıyorsanız boynunuza, dekolte ve omuzlarınıza sürün.

- Yay gibi biçimli kaşlar için kaşlarınızı siyaha boyamayın. Bu ifadenizi sertleştirir ve dikkati kaşlarınıza çeker. Açık tonlu kaşlar kendi renginden 1 ton koyu, koyu tonlu kaşlılar için1 ton açık olmalı. Açık renkle hatları belirginleştirip koyu renkle araları doldurabilirsiniz.

- Fondöten seçerken yüzünüz vücudunuzla eşit renkteyse fondöteni yüzünüzde alın, yanak ve çene bölgesinde deneyebilirsiniz. Fondöten cildinizde kaybolmalı. Ancak normalde yüzümüz sürekli dış etkenlere maruz kaldığından çoğunlukla diğer bölgelerimizden çok daha koyudur. 
Konular Kadın / Bakım