KUYUDA CAN VERDİ!..

Turgutlu'da hayırsever işadamı Kalaycı ve komşusu Bozkurt, zehirlenerek hayatını kaybetti..

KUYUDA CAN VERDİ!..

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde hayırsever Turgut Kalaycı ve arazi komşusu Haşim Bozkurt indikleri su kuyusunda zehirlenerek hayatını kaybetti. Sosyal yaşama katkısı, eğitim yatırımlarına desteğiyle bilinen Kalaycı'nın ölümü kentte büyük üzüntü yarattı.

KAPAĞI AÇTI
Edinilen bilgilere göre, Turgut Kalaycı, önceki gün akşam saatlerinde Turgutlu Ovası Acıbadem mevkiinde kendisine ait üzüm bağlarının bulunduğu alanda geçen yıl kapattığı 15 metre derinliğindeki su kuyusunun kapağını açtı. Kuyuya inip incelemek isteyen Turgutlu Lisesi kantini işletmecisi, çiftçi Turgut Kalaycı (76), dengesini kaybedip düştü. Kuyudan çıkamayınca fenalaşıp bağıran Kalaycı'nın sesini arazi komşusu Haşim Bozkurt (55) duydu.

CESEDİ BULUNDU
Bozkurt, işletmeciyi kurtarmak için kuyuya girdi. Ancak zehirli gaz nedeniyle fenalaşan Bozkurt, yukarı çıktı, çevresindekilere bağırıp yardım istedi, soluklanıp Turgut Kalaycı'yı kurtarmak için tekrar kuyuya indi, bir daha çıkamadı. Bağlarda çalışanlar, işadamı ve komşusunun kuyudan çıkmadığını fark edince polise haber verdi. Polis, itfaiye, 112 Acil Servis ekibi hızla olay yerine ulaştı. 1.5 saat süren çalışma sonunda Turgut Kalaycı ve evli, beş çocuk, dokuz torun sahibi çiftçi Haşim Bozkurt'un cesedine ulaşılabildi. Kalaycı ve Bozkurt'un cenazeleri, Turgutlu Devlet Hastanesi morguna, ardından Adli Tıp'a kaldırıldı. Karbonmonoksitten zehirlendikleri belirtilen Kalaycı ve Bozkurt'un yakınları sinir krizleri geçirdi. Yetkililer, "Kapalı kalan kuyuların içinde zehirli gaz birikir. İçine girmeden önce en az bir gün kapağı açık tutulup havalandırılması gerekirdi" dedi.

"KADER ORTAĞIMDI"
Turgutlu Belediye Başkanı Serhat Orhan, "Turgut Kalaycı benim kader ortağımdır. Çok üzgünüm" dedi. Turgutlu Kaymakamı Sadettin Kalkan, Ankara'da olduğu için olayı duymadığını belirtti, üzüntü duyduğunu söyleyerek "İhmal varsa soruşturma başlatırız" diye konuştu.

OKULA EK BİNA
Hayırseverliğiyle tanınan Turgut Kalaycı 2002-2003 yıllarında kantinini işlettiği Turgutlu Lisesi'ne 250 bin TL harcayarak 20 derslikli ek bina yaptırdı. Kalaycı, Turgutlu Belediye Başkanı Serhat Orhan'ın, annesi Hatice Orhan adına yaptırdığı huzurevinin üç ve dördüncü katlarının inşasını da üstlendi. Başkan Orhan'ın annesi Hatice Orhan ve işadamının merhum eşi Naide Kalaycı'nın adını taşıyan Hatice Orhan-Naide Kalaycı Huzurevi bu yılın ocak ayında hizmete açıldı. Kalaycı, Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nin Ahmetli polikliniğinde de su sondaj çalışmalarının masraflarını karşılamıştı.

İlker Uyar /Yeni Asır Gazetesi