Kuyuya düşen çocuk kurtarılamadı

Nizip'te Atatürk Mahallesi Payam Sokak'ta, bir apartmanın 4. katında oturan Kaya ailesinin 6 yaşındaki çocukları Hasan Kaya, oynamak için indiği bahçede, üzeri kartonla örtülü yaklaşık 70 metre derinlikteki kuyuya düştü.

Kuyuya düşen çocuk kurtarılamadı

Nizip’te Atatürk Mahallesi Payam Sokak’ta, bir apartmanın 4. katında oturan Kaya ailesinin 6 yaşındaki çocukları Hasan Kaya, oynamak için indiği bahçede, üzeri kartonla örtülü yaklaşık 70 metre derinlikteki kuyuya düştü. Arkadaşlarının çığlığı üzerine çevredeki vatandaşların durumu polis ve itfaiyeye haber vermesi üzerine olay yerine gelen çok sayıda ekip, düşen çocuğu kuyudan çıkarmak için çalışma başlattı.

Yürütülen çalışmaları izleyip sinir krizleri geçiren çocuğun yakınları, olay yerine girmek isteyince polisle gerginlik yaşadı. Bu esnada yaşanan arbedede yüzünden hafif şekilde yaralanan polis memuru, olay yerinde bulunan 112 Acil Servis ekipleri tarafından ayakta tedavi edildi.

Nizip Kaymakamı Yaşar Karadeniz ve İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Kantar da olay yerine gelerek çalışmaları yerinde izledi.

Kuyunun dar ve içerisinin balçıklı olması nedeniyle zorlukla yürütülen çalışmalar gece 24’e kadar devam etti.kuyu’ya sağılan kancalarla çocuğun oyun oynadığı esnada elindeki oyuncakları kuyudan çıkarılırken yapılan tüm çalışmalara rağmen küçük çocuk kuyudan çıkartılamadı. Olay yerindeki ekipler saat 24:00 itibarı ile çalışmalara son verirken kurtarma çalışmasının yarın sabah devam edeceği bildirildi.