Kuzey Irak'taki şiddetli deprem İran'ı da vurdu!

Dün İran-Irak sınırında meydana gelen 7.3 büyüklüğündeki depremde ölü sayısının 328'e yükseldiği, 3 bin 950 kişinin ise yaralandığı belirtildi.

Kuzey Irak'taki şiddetli deprem İran'ı da vurdu!
İHA'nın haberine göre dün akşam saatlerinde Irak’ta meydana gelen ve İran’ın Kermanşah eyaletini de vuran 7.3 şiddetindeki deprem nedeniyle ölü sayısının 328'e yükseldiği belirtildi.

Özellikle İran’ın Kirmanşah eyaletinde bulunan Kasr-ı Şirin kentindeki binalarda büyük hasar meydana geldi. İran’ın batısında yer alan Kirmanşah eyaletinde gerçekleşen depremde, sağlık görevlileri 328 kişinin hayatını kaybettiği, 3 bin 950 kişinin yaralandığı bildirdi. Yetkililer, Kirmanşah’da 10, İslam Abad’de 22, Kerend kentinde, 14, Kasrı Şirin’de 28, Selas’ta 15 kişi ve Cevanrud’da da 3 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Irak depremi Batman’da vatandaşları sokağa döktü

Irak’ın Halepçe kentinde meydana gelen 7.3’lik deprem Batman’da da hissedildi.

Akşam saat 21.20 sıralarında Irak’ta meydana gelen 7.3’lik deprem Batman’da vatandaşları sokağa döktü. Evlerinde depreme yakalanan vatandaşlar çocuklarıyla beraber evlerinden çıkarak parklara akın etti. Soğuk havada sokaklarda bekleyen vatandaşlar battaniyelerle ısınmaya çalıştı. Deprem anında evde oturan Murat Düz, oturduğu sırada sallandığını ama alt katta olduğu için fazla hissetmediğini her ihtimale karşı sokağa çıktıklarını söyledi.

Veysel Akat, evde misafirlerle oturduğu sırada sallandıklarını ve evde panik yaşandığını belirterek, çoluk çocuk ailecek can havli ile kendilerini sokağa attıklarını söyledi.

Irak’ta yaşanan deprem Şanlıurfa’da da hissedildi

Irak’ta yaşanan 7.3 büyüklüğündeki deprem Şanlıurfa merkez ve ilçelerinde de hissedildi.

Irak’ın Süleymaniye kendi yakınlarında meydana gelen 7.3 büyüklüğündeki deprem Şanlıurfa merkez ve ilçelerinde de hissedildi. Hafif şekilde hissedilen deprem en çok yüksek binalarda ve Viranşehir ile Ceylanpınar ilçelerinde hissedildi. Deprem nedeniyle büyük bir panik yaşanmazken evlerdeki avizelerin sallandığı görüldü.

Irak'ta yaşanan deprem Yüksekovalıları korkuttu

Irak'ın Süleymaniye kentinde meydana gelen deprem Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde de paniğe neden oldu.

Merkez üssü Irak'ın Halepçe kenti yakınları olduğu belirtilen deprem Hakkari ve ilçelerinde de hissedildi. Yüksekova ilçesinde depremi hisseden vatandaşlar sokağa indi. Can ve mal kaybının yaşanmadığı ilçede deprem nedeniyle evinden sokağa inen vatandaşlardan Necmi Erbaş, "Evimiz sarsıldı, biz de sokağa çıktık" dedi. Battaniyeye sardığı çocuğuyla dışarıda bekleyen Nihat Bellier isimli vatandaş ise ilkin şiddetli bir sarsıntı hissettiklerini belirterek, "Bekledik ama devam edince apar topar çocukları alıp dışarı çıktık. Üşüyoruz ama biraz bekleyeceğiz mecbur" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: 'AFAD, Kızılay harekete geçti'

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Irak'taki deprem nedeniyle yardım için harekete geçildiğini belirtti.

Kalın, Twitter'dan duyurduğu mesajında, "Irak’ın kuzeyinde meydana gelen deprem nedeniyle AFAD, Kızılay ve diğer birimlerimiz arama-kurtarma çalışmaları ve ilaç, battaniye vd. insani yardımlar için harekete geçmiş durumda. Büyük geçmiş olsun" dedi.

Kızılay da, Irak'taki deprem için harekete geçti

Türk Kızılayı, Irak'ta meydana gelen 7.3 büyüklüğündeki deprem üzerine harekete geçti.

Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, Twitter'dan "Ekiplerimizi bölgeye sevk ediyoruz, Irak Kızılayı ile irtibat halindeyiz" mesajını paylaştı.

Sağlık Bakanı Demircan'dan Irak'taki depremle ilgili flaş açıklama

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Irak'ta meydana gelen depreme ilişkin, "Kuzey Irak'tan gelecek talebe göre her türlü hazırlığımızı yaptık, bekliyoruz." dedi.

Deprem İran’ı da vurdu

Irak - İran sınırında, merkez üssü Süleymaniye ve Halepçe şehirlerinin kesişme noktası olan bölgede şiddetli deprem meydana gelmişti. Şiddeti 7.3 olarak açıklanan depremde özellikle İran’ın Kirmanşah eyaletinde bulunan Kasr-ı Şirin kentindeki binalarda büyük hasar meydana geldi. İran’ın batısında yer alan Kirmanşah eyaletinde gerçekleşen depremde, sağlık görevlileri 328 kişinin hayatını kaybettiği, 3 bin 950 kişinin yaralandığı bildirdi.

Ölü sayısının artması üzerine Irak sınırındaki Kirmanşah vilayetinde 3 gün ulusal yas ilan edildi.

Kuzey Irak'taki şiddetli deprem İran'ı da vurdu!