Kuzey Kore, Güney Kore'nin görüşme teklifini kabul etti

Güney Kore Birleşme Bakanlığı Sözcüsü, Kuzey Kore'nin kendilerine bir faks yollayarak görüşme tekliflerini kabul ettiğini söyledi

Kuzey Kore, Güney Kore'nin görüşme teklifini kabul etti
MedyaRadar'da yer alan habere göre Güney Kore ve Kuzey Kore arasında iki yıl aradan sonra gerçekleşen ilk telefon görüşmesinin ardından Kore yarımadasından önemli bir haber daha geldi.

Güney Kore Birleşme Bakanlığı Sözcüsü Baik Tae-hyun gazetecilere yaptığı açıklamada, Kuzey Kore'nin kendilerine bir faks göndererek görüşme teklifini kabul ettiğini belirtti.

Yüz yüze yapılacak görüşmelerin 9 Ocak'ta gerçekleşeceği öğrenildi. Görüşmeler, iki komşu ülke arasındaki Silahsızlandırılmış Bölge'de bulunan Panmunjom köyünün Güney Kore tarafında yapılacak.

Bakanlık sözcüsü, görüşmelerde kış olimpiyatları da dahil olmak üzere iki Kore arasındaki ilişkinin geliştirilmesine dair adımlar atılacağını belirtti.

İki ülke arasındaki son üst düzey görüşme, Aralık 2015'te yardımcı bakan seviyesinde, Kuzey Kore'de bulunan ortak endüstri alan Kaesong endüstri bölgesinde gerçekleşmişti. Kaesong endüstri bölgesi 2004 yılında iki ülke arasındaki işbirliğinin bir göstergesi olarak açılmış ancak Pyonyang'ın artan nükleer denemeleri sonrasında 2016 yılında kapanmıştı.

İki ülke arasındaki uzun süredir gergin olan ilişkiler Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un'un yeni yıl mesajında, Kuzey Koreli atletlerin Güney Kore'de yapılacak kış olimpiyatlarına katılmasını umduğunu söylemesiyle yeni bir sürece girmişti. Bu mesajın ardından iki ülke arasında 2 yıl sonra ilk telefon görüşmesi gerçekleşmişti.