Kuzey Kore, nükleer deneme sahasını imha etti!

Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'un yakın zamanda ülkenin tek nükleer deneme tesinini kapatacağını duyurmasının ardından, ülkeye yabancı basın mensupları davet edilmişti. Basının gözü önünde, nükleer test sahasının imhasına başlandı.

Kuzey Kore, nükleer deneme sahasını imha etti!
Habertürk'ün haberine göre Kuzey Kore, Punggye-ri'deki tesislerinin imhasına başladı.

Yaklaşık 10 gün önce ülkenin merkez haber ajansı, test alanlarının kaldırılmasının, tüm tünellerin patlatma ile çökertilmesi, girişlerin engellenmesi, tüm gözlem tesisleri ve araştırma binalarının kaldırılmasını kapsayacağını açıkladı.

Associated Press, CNN, CBS, Russia Today ve Çin devlet medyasından temsilciler, uçakla Kuzey Kore'ye giderken, Reuters ve çok sayıda başka haber kuruluşu nükleer tesisin kapatılmasını izlemek için talepte bulunmuş olmalarına rağmen, Kuzey Kore'ye giriş izni alamamışlardı. Güney Koreli 8 gazeteci için ise dün son dakika izin çıkmış, Seul'den havalanan bir uçakla Wonsan'a gitmişlerdi.

KUZEY KORE'YE TEHDİT

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, ABD ile nükleer bir anlaşmaya varması konusunda Kuzey Kore'ye uyarıda bulunarak, aksi durumda bu ülkenin Libya gibi olabileceğini belirtti. Libya benzetmesinin Pyongyang yönetimi gözünde bir tehdit gibi algılandığını hatırlatan spikerin "Bu bir tehdit mi?" sorusuna ise Pence, "Bence bu daha ziyade bir gerçek." yanıtını verdi.

PENCE'E SERT YANIT: "APTAL, CAHİL, BUDALA, KÜSTAH!"

Kuzey Kore Dışişleri Bakan Yardımcısı Choe, Kuzey Kore için Libya modeli benzetmesi yapan ABD Başkan Yardımcısı için 'siyasi budala' ifadelerini kullandı. Choe, Pence'in kullandığı ifadeler için 'aptal ve cahilce' dedi.