Kuzey Vargın'dan çok sert açıklamalar

Çoklu organ yetmezliği nedeniyle hastanede tedavi gören Yeşilçam'ın usta jönü Kuzey Vargın; Mahsun Kırmızıgül'ün filmlerinde Yeşilçam oyuncularını bir araya getirmesini samimi bulmadığını söyledi.

Kuzey Vargın'dan çok sert açıklamalar
Sabah'tan Yüksel Yavuz'un röportajı..

Hastalığınız hakkında bilgi verir misiniz, neler yaşadınız?

Hastalığım için çoklu organ yetmezliği diyebiliriz. Bu sorun nedeniyle hastanede haftalarca ayağa kalkamadım. Çok hareketsiz kaldığım için de yürüyememe problemi oluştu.

Hastalığınızın sebebi nedir?
İnanın biz de bilmiyoruz. Zamanında içtiğimiz fazlaca alkolün buna sebep olduğunu tahmin ediyoruz. Zaten biz alkol almıyorduk ki; bildiğin yıkanıyorduk.

MADDİ DURUMUM YERİNDE

Hastalık nasıl ortaya çıktı?

Yaz öncesi kızım ve eşimle birlikte kalmak için Marmaris'te çok güzel bir ev kiraladım. Fakat oraya gittikten birkaç gün sonra bir anda rahatsızlandım ve beni hastaneye kaldırdılar. Yaklaşık üç ay Marmaris'te kaldım. Bir haftadır buradayım. Bana Marmaris'te haftalarca hiçbir şey yapmadılar. İyileşeceğiz derken kendimizi burada bulduk. Şu an fizik tedaviye başladık. Doktorlardan hastanede çalışan diğer insanlara kadar herkes bana "İyileşeceksin" diyor.

Bu süreçte size kimler destek oldu? Sanat camiasından dostlarınız sizinle ilgilendi mi?
Ben kimseyi beklemiyorum ki bu camiadan. Ne olduklarını bildiğim için kimseden özel bir beklentim yok. Beklentisi olana da şaşıyorum! Sadece kızım ve eşim yanımda oldu. Kızım sağ olsun sabah akşam burada, onun dışında pek tık yok. Keremcem geldi ve Hülya Avşar benimle ilgilendi.

Yıllarca Yeşilçam'da ve dizi sektöründe çalıştınız. Yine de sizi arayıp sormadıkları için hiç şaşırmadınız mı?
Kuvvetliysen, kendine bakabildiysen o kadar. Yine de birileri gelse, arasa mutlu oluyor insan.

Dört aydır hastanelerdesiniz. Maddi durumunuz nasıl?
Çok şükür yerinde. Zamanında biriktirdim, şimdi kullanıyorum. Ama sinema sektörü çok nankör, o yüzden bilinçli yatırım yapmıştım.

Yeşilcam camiasıyla ilgili hiç iyi konuşmadınız. Kimseyi özlemediniz mi?
Rahmetli Ekrem Bora, Tanju Gürsu, Tamer Yiğit gibi isimleri çok özledim.

Çıkan bir kavgada Salih Güney'i bıçakladınız, sonra hapse girdiniz. Hapisten çıktıktan sonra Amerika'ya gittiniz. Orada neler yaptınız?
Hapishaneden çıktım ama kimse bana iş vermedi. Ben de pat diye karar verdim; Amerika'ya gittim. Orada 50-60 katlı binalarda cam siliciliği yaptım, benzin istasyonlarında çalıştım.

YENİ NESİL ÇOK KAPRİSLİ

Sonra neden döndünüz?

Şimdiki eşim sayesinde döndüm. Mücella ile tanıştım fakat ben onunla aslında vakit geçirmek için tanışmıştım. Mücella uyanık çıktı, beni kendine aşık etti, sonra da Tuğçe'yi kucağıma verdi.

Sinemaya yeniden nasıl başladınız?
Türkiye'ye dönünce yapımcılar birçok teklif getirdi. Kadir İnanır'la ve Hülya Koçyiğit'le çalıştık. Ardından diziler geldi.

Sinemada yıllarca çalıştıktan sonra dizi ortamını nasıl buldunuz. Yeni nesil oyuncularla aranız nasıldı?
Dizi ortamları çok kötü, rezalet. Yeni oyuncular kaprisli, bir havalar... Sadece bir Keremcem'i beğenirim, bir de Kıvanç Tatlıtuğ iyidir. Kızları görmeniz lazım; Türkan Şoraylar, Fatma Girikler halt etmiş yanlarında.

Sinemada sert karakterleri canlandırdınız. Gerçekte de böyle bir adam mısınız?
Yok yahu fakat roller hep öyle geliyordu. Tekste bir bakıyorum; Kuzey Vargın hep asıyor, kesiyor, biçiyor. "Hocam neden hep böyle, bir sevgili koyun ben de oynayayım karşılıklı" diyordum. Ama neyse Allah'tan pezevenk rolü vermediler. (Gülüyor)

İyileşirseniz setlere dönmeyi düşünüyor musunuz?
Yürümeye başlarsam çok isterim. Ama insan 'keşke' diyor hep içinden. O gençlik dönemimde içtiğim içkinin haddi hesabı yoktu.

Mahsun Kırmızıgül, Yeşilçam oyuncularını bir araya getirip filmler yapıyor. Cem Yılmaz da son filminde eski oyunculara yer verdi. Yeşilçam'a yapılan bu jestleri nasıl buluyorsunuz?
Mahsun'un yaptıklarını samimi bulmuyorum. Belli bir kesime, zümreye girebilmek için o isimleri topladı. Yoksa o sesle, o tiple bir şey olacağı yoktu. Tiyatrocuların hepsinin peşinde dolaşıp onları ikna etti. Onlara kızgınım. Yaptığı sanattan ne olur, gördük işte.

Hastalığınızla ilgili söylemek istediğiniz son bir şey var mı?
En kısa zamanda inşallah kurtulacağım. Daha ölmedik!

'HASTALIK OLUNCA, BİRLİKTE EĞLENDİKLERİN KAYBOLUYOR!'

Kuzey Vargın'ın kızı Tuğçe Vargın babasının hastalığı ve yaşadıklarıyla ilgili şöyle konuştu:
Bize yardımcı olan; Hülya Avşar'a, Keremcem'e, Mehmet Akif Alakurt'a ve Sağlık Bakanlığı'na teşekkür ediyorum. Marmaris'teyken bir başımıza kaldık. Hülya Avşar'ın araya girmesi ile devletle bağlantı kurduk, helikopter ambulans ile İstanbul'a getirdik babamı. Hastalık olunca beraber eğlendiğin insanlar kayboluyor.

Babamın, Müzeyyen Senar'ın kızı ile evliliğinden bir abim var. Fakat kendisi ile aramız yok. Hastalıkla ilgili hiç arayıp sormadı.

SALİH GÜNEY BÜYÜK YALANCI

Geçtiğimiz günlerde Salih Güney "Kuzey benim kariyerimi bitiriyordu neredeyse" dedi. Neler oldu o zamanlar?
O dönemlerde Salih Güney'i peşime taktılar, zaten tanıyan bilir; sümük gibi bir heriftir. Memduh Ün vasıtası ile gençlerle film çekiyorduk. Çok kaşındı, biz de kaşıdık. Çekimler sonrasında barda bir kavga çıktı, ben de gerekeni yaptım. Salih barda üç kişiyle gazeteci arkadaşım Burhan'a saldırmıştı.

Pişman oldunuz mu?
Gençken yapılan bazı şeylerden pişman oluyorsun tabii.

Bu olayın ardından Güney sizi affettiğini, hatta tahliye olacağınız gün hapishaneye geldiğini ama 'Geçmiş olsun' diyemeden sizi kaçırdığını belirtiyor. Sonra kendisi ile görüştünüz mü?
Salih büyük yalancı. Davayı çeksin diye araya girenler oldu ama çekmedi. 
Konular Röportaj